ManşetTürkiye

Düzce’de 5 büyüklüğünde deprem: Çevre illerde ve İstanbul’da da hissedildi

0
Fotoğraf: AA

Merkez üssü Düzce olan, çevre iller Sakarya, Kocaeli, Bursa ve İstanbul‘da da hissedilen deprem meydana geldi.

Saat 15.40’ta meydana gelen depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 5.2, AFAD ise 5 olarak açıkladı. Saat 15.57’de 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Henüz olumsuz bir ihbar gelmedi

Düzce Valisi Cevdet Atay, yaptığı açıklamada şu ana kadar can kaybına ilişkin herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını söyledi.

İçişleri Bakan Süleyman Soylu depremin ardından Twitter’da “Düzce’de, saat 15.40’ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

Yerlikaya’dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da da hissedilen Düzce merkezli deprem ile ilgili olarak kentte herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini kaydetti.

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul’umuzda da hissedilen Düzce merkezli deprem ile ilgili olarak ilimizde herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.