ManşetKadın

Duygu Delen’i öldürmekten yargılanan Mehmet Kaplan beraat etti

0
Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

Duygu Delen‘in 13 Ağustos 2020’de Gaziantep‘te erkek arkadaşı Mehmet Kaplan‘a ait dördüncü kattaki evin penceresinde şüpheli bir şekilde düşerek ölmesine ilişkin davada karar verildi. Mehmet Kaplan ‘çocuğu kasten öldürme’ ve ‘zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar‘ suçlarından beraat etti. Yağma suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan, hakaret suçundan verilen 90 gün hapis cezası ise bin 800 TL para cezasına çevrilen Kaplan, tahliye edildi. Duygu Delen’in annesi Şenel Delen, adliyeden çıkışta sinir krizi geçirdi.

Gaziantep’te 17 yaşındaki Duygu Delen, 13 Ağustos 2020’de Batıkent Mahallesi‘ndeki 5 katlı apartmanın 4’üncü katındaki erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Mehmet Kaplan, tartıştığı kız arkadaşının intihar ettiğini ileri sürdü. Şüpheli ölümün ardından gözaltına alınan Mehmet Kaplan ‘çocuğu kasten öldürme’, ‘zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar’, ‘yağma’ ve ‘hakaret’ suçlamasıyla tutuklanıp, hakkında dava açıldı.

‘En ağır cezayla yargılanmasını istiyoruz’

DHA‘dan Ahmet Atmaca’nın aktardığına göre; 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen davanın bugün görülen karar duruşmasında söz alan Duygu Delen‘in babası Bülent Delen, çocuğunun 19 aydır toprak altında olduğunu ve Mehmet Kaplan’ın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

‘Yavrum geçen hafta 19 yaşına bastı toprak altında’

Şenel Delen ise kızı Duygu’nun geçen hafta 19 yaşına bastığını ve toprak altında olduğunu söyleyerek hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğini belirtti. Mahkemenin kararı ile adaletin yerini bulacağını dile getiren Şenel Delen, ”Suçluya en ağır cezayı istiyorum. Bu dava hakkı bulacak. Adalet yerini bulsun. Yavrum geçen hafta 19 yaşına bastı toprak altında. Katili ise burada nefes alıyor” dedi.

‘Katili serbest bırakıp başkalarının canını yakmayın’

Anne Delen “Katili serbest bırakıp başkalarının canını yakmayın” diyerek adaletin yerini bulmasını istediğini ve cinayet sanığı Kaplan’ın en ağır şekilde müebbedini istediğini söyledi. Şenel Delen sözlerine şöyle devam etti:

“Her gün yavrumun o evde neler yaşadığını darbedildiğini düşünmekten acı çekmekten zorlanıyorum. Bir kere daha dünyaya gelsem de davamdan vazgeçmeyeceğim. Masumların canı yanmasın. Adalet istiyorum. Yavrumun ve masumların adaletini istiyorum. Avukatlar ailenin mağdur olduğunu söylüyor, onlar mı biz mi mağdur olan. Toprağın altına giren onların yavrusu mu benim yavrum mu? Mahkemenin adaletine sığınıyorum” diye konuştu.

Raporlar Delen’in intihar etmediğini gösteriyor

Delen Ailesi’nin avukatı Mehmet Balcı da Adli Tıp raporlarına göre de Duygu Delen’in intihar etmediği, sanık Mehmet Kaplan tarafından ya kucağında ya da sırtına alınarak balkondan atıldığını söyledi.

Mehmet Kaplan’ın Duygu Delen’in telefonunda görüntülerini görmesinin ardından kıskançlık sebebiyle cinayet işlediğini ifade eden Balcı, “Sanık tarafı delilleri karatmaya çalışıyor. İfadelerde sanığın annesinin geldiği söyleniyor ancak bu görüntülerde görülmüyor. Kamera kayıtlarında ciddi bir değiştirme söz konusu. Mehmet Kaplan 3- 4 dakika sonra Duygu Delen’in yanına geliyor ve elleri kanlı. Burada eksik bir soruşturma var” dedi.

‘Kıyafetlerinde cinayet sanığının kanları bulundu’

“Duygu’nun taytında ve tişörtünde sanık Mehmet Kaplan’ın kanlarına rastlanılmıştır” diyen Avukat Mehmet Balcı, Delen’in, sanık Mehmet Kaplan tarafından ya kucağına ya sırtına alınarak balkondan atıldığı ifadelerini yineledi. Balcı mahkemede şöyle konuştu:

“Duygu’nun Adli Tıp raporuna göre kazara düşmesi imkansız. Duygu Delen sanıkla yaşadıklarından sonra darbedilip balkondan aşağı atıldığını düşünüyoruz. Mehmet Kaplan çok zeki bir sanık. Benim 40 yıllık avukatlık hayatımda gördüğüm en zeki sanık. Mehmet Kaplan, Duygu’yu evine öldürmek için çağırmadı ve duygunun telefondaki görüntülerinden dolayı kıskançlık sebebiyle yapılmış bir cinayettir”

‘Duygu Delen’in balkondan atıldığı iddiası kabul edilemez’

Sanık avukatı Enes Akbulut ise Duygu’nun Mehmet Kaplan tarafından kucakla ya da sırta alınarak balkondan atma olayının imkansız olduğunu söyledi. Akbulut, müvekkili cinayetten tutuklu Mehmet Kaplan’ın beraatini istedi.

Sanığın ‘zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar‘ suçundan beraatine karar verilmesini talep eden savcı, sanığın ‘hakaret‘ ve ‘konutta yağma‘ suçlarından cezalandırılmasını istedi. Kaplan’ın uyuşturucu kullandığı, öfke kontrolü sorunu olduğu ve kıskançlık sebebiyle maktule geçmişte de darp uyguladığını, kontrolünü kaybettiğini, maktulü darp ettiğini mütalaasında belirten savcı, ‘çocuğu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismardan beraat

Cinayet suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinin SEGBİS sisteminden katılan Mehmet Kaplan pişman olabileceği bir şey yapmadığını kalbinin ve gönlünün rahat olduğunu dile getirdi. Mahkeme heyeti, sanığın ‘zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar’ ve ‘çocuğu kasten öldürme’ suçundan beraatine, ‘hakaret’ suçundan verilen 90 gün hapis cezasının 1800 TL para cezasına çevrilmesine, ‘yağma’ suçundan ise 10 yıl hapis ile cezalandırılmasına ve hükümle birlikte tahliyesine karar verdi.
Duygu Delen’in annesi Şenel Delen, adliyeden çıkarken sinir krizi geçirdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.