Hayvan HaklarıManşet

‘Dünyanın en yalnız gorili’ Bua Noi için 120 bin imza toplandı, Bua Noi hala hapis…

0

Dünya basınında ‘Dünyanın en yalnız gorili’ başlığıyla hakkında birçok haber yapılmasına rağmen goril Bua Noi, Bangkok’taki alışveriş merkezinin içinde bulunan hayvanat bahçesindeki kafeste tek başına 30 yıldan fazla bir süredir adeta bir hapis içerisinde yaşıyor.

Bua Noi’nin özgür kalması için Change.org adlı web sitesinde adına başlatılan imza kampanyası 120 bin imzaya ulaştı. Web sitesi atılan imzaların 150 bine ulaşması halinde ‘en fazla imzalanan’ kampanyalardan biri olacağını vurguladı.

Hayvanları koruma amacı taşıyan sivil toplum kuruluşu PETA, Bua Noi ile ilgili geçen yıl yaptığı bilgilendirme açıklamasında bu tip gorillerin, türlerinin diğer üyeleriyle birlikte gelişen sosyal hayvanlar olduğunu vurgulayarak buna rağmen onlarca yıl boyunca yalnız yaşadığını belirtti.

Aralarında şarkıcı Cher ve aktris Gillian Anderson‘ın da bulunduğu dünyanın dört bir yanındaki aktivistler, uzun süredir Bua Noi’nin hayvanat bahçesinden taşınması için kampanya yürütüyor ancak henüz bir sonuç alınmadı.

Kampanyayı linkten imzalayabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.