SağlıkKoronavirüs SalgınıManşet

Dünya Sağlık Örgütü’nden koronavirüste ikinci dalga uyarısı

0

Cenevre’de yapılan basın toplantısı sırasında konuşan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sağlık Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, dünyanın salgının ilk dalgasının ortasında olduğunu söyledi.

Ryan, virüsün etkisinin düşüşe geçtiği ülkelerde, salgının durdurulması için alınan önlemlerin erken hafifletilmesi halinde yakın zamanda ikinci bir dalganın yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

‘Birkaç ay içinde ikinci dalga gelebilir’

Bu durumda salgının azaldığı ülkelerde dahi enfekte sayısının hızla yükselebileceğini belirten Ryan,  “Sırf salgının etkisi düşüşe geçti diye bunun böyle devam edeceği varsayımında bulunamayız. Birkaç ay içerisinde gerçekleşebilecek ikinci dalgaya hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Afrika’da sıtma ilacı yasaklandı

WHO Genel Direktörü Dr. Tedros Ghebreyesus ise Afrika’daki koronavirüs salgınıyla ilgili açıklama yaptı. Bildirilen vaka ve ölüm sayılarına göre Afrika’nın salgından küresel olarak en az etkilenen yer olduğunu söyleyen direktör, bu sayıların tamamının gerçeği yanstmadığını söyledi.

Hastalarda denenen “hidroksiklorokin” adlı sıtma ilacının kullanımını askıya aldıklarını da duyuran Ghebreyesus, “Cuma günü, Lancet (tıp dergisi), hidroksikolorokin ve klorakinin hastaneye yatırılan Covid-19 hastaları üzerindeki etkilerini gözlemleyen bir çalışma yayınladı. Yetkililer, ilacın tek başına veya makrolid ile kullanıldığında, daha yüksek bir ölüm oranı tahmin ettiklerini bildirdiler” dedi.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.