Ekolojik YaşamManşet

[Dünya Organik Kongresi] Will Allen da IFOAM 2014 için İstanbul’da

0

13-15 Ekim 2014 tarihlerinde, Buğday Derneği ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak olan Dünya Organik Kongresi’nin (IFOAM Organic World Congress) katılımcılarında biri de sağlıklı gıdanın ekimi, üretimi ve yeterli hizmet alamayan kentsel nüfusa ulaştırılmasında dönüşüm yaratan kent çiftçisi, Dünyanın en güçlü 7 gıda uzmanından biri  Will Allen.

1 Will Allen - İfoam...

Tarladaki ürünü, tarlanın sahibiyle bölüşen, tarlayı kiralayan bir yarıcının oğlu  ve eski bir profesyonel basketbolcu iken 28 yaşında spor hayatına veda eden Will Allen Procter & Gamble şirketinde de kurumsal pazarlama yaparak birkaç yıl geçirdi.

Kent Çiftçisi

http://youtu.be/K5zP4WPgcqY

Kurumsal hayatının ardından  çiftçi kökenlerine geri dönen Allen, emeklilik tazminatıyla, içinde seraları bulunan, şehrin içinde bir arazi satın aldı. Burada ülkenin en önde gelen kent çiftliği ve sivil toplum örgütünü – “Growing Power (Büyüyen Güç)” – kurdu ve yöneticiliğini üstlendi.

Allen, Growing Power’da ve ülkenin ve dünyanın çeşitli yerlerindeki toplumsal gıda projelerinde, ekonomik şartları ne olursa olsun tüm insanların taze, güvenilir, ekonomik ve besleyici gıdalara her zaman ulaşabilmesini savunmakta.

Yaşamı boyunca geliştirdiği yöntemleri kullanarak, toplum üyelerini birer toplum çiftçisi olmak üzere eğitiyor ve böylece onları ekonomik ya da politik güçlere bağlı olmadan güvenli bir iyi gıda kaynağına sahip olmalarını sağlıyor.

Büyüyen Güç

Will Allen, 2008’de John D. ve Katherine T. MacArthur Vakfı’nın, ‘Deha Ödülü’ olarak da  bilinen ödülünü aldı ve bu onuru kazanan ikinci çiftçi oldu. Ayrıca Clinton Küresel Girişimi’nin de bir üyesi ve Şubat 2010’da, First Lady Michelle Obama’nın Amerika’da çocuk obezitesi salgınını ortadan kaldırmak için yürüttüğü “Let’s Move! (Hareket Edelim!”) programının lansmanı için Beyaz Saray’a davet edildi.

Mayıs 2010’da, Time dergisinin Dünyanın En Etkili 100 Kişisi listesinde yer aldı. 2011’de Forbes dergisinin Dünyada Güç sayısı için Micheal Pollan tarafından Dünyanın En Güçlü 7 Gıda Uzmanı‘ndan biri olarak adlandırıldı ve 2012’de Ulusal Eğitim Derneği’nin (NEA) Halk Eğitimine En Başarılı Hizmet Ödülü’nü aldı.

10 Mayıs 2012’de İyi Gıda Devrimi: ‘Sağlıklı Gıda,  İnsanlar ve Topluluklar Yetiştirmek’ adıyla otobiyografisini yayınladı ve ardından 2012’de NAACP Image Ödülü’ne aday gösterildi.

Eşiyle birlikte Oak Creek, Wisconsin’de yaşıyor. Bildiği ne varsa ailesinden öğrendiğini söyleyen Allen, “İnsanların elinde olanı paylaştığı ve diğerini önemsediği,kolladığı zamanlara dönmek zorundayız.Çünkü hayatta kalabilmemiz için tek yol bu…” diyor.

Will Allen, 13-15 Ekim 2014’te düzenlenecek Dünya Organik Kongresi’nde konuşma yapmak üzere İstanbul’a geliyor. 

Ayrıntılı bilgi için Dünya Organik Kongresinin resmi internet adresi http://www.owc2014.org u ziyaret edebilirsiniz

(Yeşil Gazete, Buğday)

You may also like

Comments

Comments are closed.