Duayen gazeteci Mete Akyol hayatını kaybetti

Gazeteci ve yazar Mete Akyol, 81 yaşında hayatını kaybetti. Basın Şeref Kartı sahibi Mete Akyol, tutuklu bulunan gazetecilere destek amacıyla Silivri cezaevi önünde evinden getirdiği sandalyesine oturarak ‘umut nöbeti’ni başlatmıştı. Mete Akyol’un Ankara’ya gitmek için sabah Ataşehir’de aracına bindiği sırada direksiyon başında fenalaştığı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

39

Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Bütün Dünya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Akyol, Ankara’ya gitmek için sabah saatlerinde Ataşehir’de aracına bindiği sırada direksiyon başında fenalaştı. Ataşehir Memorial Hastanesi’ne kaldırılan Akyol, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Gazeteci-yazar Akyol’un yakın arkadaşı Yunus Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Merhum, Ankara’ya gitmek için aracına bindiği sırada direksiyon başında fenalaşınca Ataşehir Memorial Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak sabah saat 10.00 civarında vefat etti” dedi.
Demir, Akyol’un cenazesinin ne zaman kaldırılacağının akşam saatlerinde belli olacağını sözlerine ekledi.

Başkent Üniversitesi’nden yapılan açıklamada da Mete Akyol’un hayatını kaybettiği belirtilerek, “Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine, yakınlarına ve üniversite çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.” denildi.

METE AKYOL KİMDİR?

1935 yılında Ordu’da dünyaya gelen Mete Akyol, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin İngiliz Dili ve Edebiyati bölümünden mezun oldu. 1951 yılında Ulus gazetesinin çocuk sayfasında çeviriler yaptı. 1953 yılında Hürriyet gazetesinin Tarsus muhabiri olarak göreve basladı.

1959’dan 1994’e kadar Milliyet, Öncü, Hürriyet, Dünya, Günaydın, Sabah gazetelerinde muhabir, roportaj yazarı, köşe yazarı ve genel yayın yönetmeni olarak değişik görevlerde bulundu. TRT 1, TRT 2, NTV ve TV8 televizyonlarında çeşitli programlar yaptı.

 

(Hürriyet)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Nihai anlaşma sağlandı: Yılda 300 milyar dolar iklim finansmanı

Bakü'deki COP29 uzun tartışmaların ardından ve protestolar eşliğinde gelişmekte olan ülkelere yönelik iklim finansmanı için yılda 300 milyar dolar taahhüdüyle sona erdi. Hedef 2035'e kadar 1,3 trilyon dolar.

[COP29] Başkanlığın yeni finansman teklifine eleştiri yağdı: Şaka ile hakaret arasında bir şey!

Nihai metin taslağında gelişmiş ülkelere yönelik iklim finansmanı için 250 milyar dolar teklif edilmesi bu ülke temsilcileri ve sivil toplumu ayağa kaldırdı: Sorumsuz ve ahlaksızca!

[COP29] Yeni taslak metin yayımlandı: 2035’e kadar 250 milyar dolar iklim finansmanı

COP29 Başkanlığı'nın yeni nihai taslak metninde gelişmekte olan ülkelere 2035'e kadar 250 milyar iklim finansmanı öngörülüyor. Ayrıca 1,3 trilyon dolar toplama yönünde daha geniş bir hedef belirleniyor.

[COP29] BAE’den Suudilere uyarı: ‘Fosil yakıtlarda uzaklaşma’ya itirazı sonlandırın

Bakü'de Suudi Arabistan'ın COP28'de mutabakat altına alınan 'fosil yakıtlardan uzaklaşma' taahhüdünün geri alınması çabaları, komşusu ve müttefiki, petrol ülkesi Birleşik Arap Emirliklerini bile kızdırdı.

ABD, zürafaları ‘tehlike altındaki türler yasası’ kapsamına alıyor

İklim krizi ve vücut parçalarından yapılan süs eşyalarına yoğun talep nedeniyle sayıları yüzde 77 oranında azalan zürafalarla ilgili girişimin kaçak avlanmayı azalması umuluyor.

EN ÇOK OKUNANLAR