Koronavirüs SalgınıManşetSağlık

DSÖ: Virüs uzun süre daha bizimle olacak

0

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türkiye’de normalleşme için bayramdan sonrasını işaret ederken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yine bir açıklama yaparak virüsün sanıldığından daha uzun süre dünyayı etkilemeye devam edeceğini söyledi. 

Afirka’nın belli bölgelerinde, Orta ve Güney Amerika’da endişe verici artışlar olduğunu söyleyen Ghebreyesus “Yanılgıya kapılmayın. Daha çok uzun yolumuz var. Virüs uzun süre daha bizimle olacak” dedi.

Ghebreyesus ayrıca salgın sürecini iyi yönetememekle suçladığı DSÖ’ye maddi yardımı kestiğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump’a da kararını gözden geçirme çağrısında bulundu.

‘Uçuş kısıtlamaları sürmeli’

Ülkelerin salgınla mücadeleye yönelik yatırımlar yapmaya devam etmesinin öneminin altını çizen Ghebreyesus, “Ülkelerin savunmalarında hala büyük boşluklar var. Hiçbir ülke tam olarak her şeyi halletmiş durumda değil” dedi.

Ghebreyesus, DSÖ’nün uluslararası acil durum ilan etmekte geç kaldığına dair eleştirilere de yanıt verdi ve “Geriye dönük baktığımda bence acil durum ilanını tam zamanında yaptık. Ülkelere hazırlık için zaman tanıdık. 30 Ocak’ta Çin dışında 82 vaka vardı, ölü ise yoktu” dedi.

DSÖ’nün üst düzey acil durum uzmanlarından Dr. Mike Ryan da küresel uçuş kısıtlamalarının çok erken kaldırılmaması konusunda uyararak bunun çok dikkatli risk yönetimi gerektirdiğini söyledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.