Koronavirüs SalgınıHayvan HaklarıManşet

DSÖ: Beş ülkedeki vizon popülasyonunda daha Covid-19 mutasyonuna rastlandı

0

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada Danimarka dışında beş ülkede daha çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda mutasyona uğramış Covid-19 tespit edildiği belirtildi.

Buna göre ABD, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç’te bulunan vizonlarda da koronavirüs bulunuyor. Açıklamada, vizonlarda rastlanan Covid-19 türünün klinik görünümü, ağırlığı ve bulaşıcılığının yeni tip koronavirüsün diğer türleriyle benzerlik gösterdiği, öte yandan bu türünde, daha önce gözlemlenmeyen mutasyon terkibine rastlandığı ifade edildi.

Danimarka 17 milyon vizonu öldürmeyi planlıyor

Danimarka’da kürk ticareti için çiftliklerde yetiştirilen ve nüfusu 17 milyona yakın olduğu tahmin edilen vizonlarda Covid-19 tespit edildiği belirtilmiş ve vizonlardaki mutasyona uğramış bu türün, insanlara bulaştığını ve şimdiye kadar 12 kişiyi enfekte ettiği aktarılmıştı.

Danimarka Başbakanı Mette Frediksen, düzenlediği basın toplantısında yeni tip koronavirüse karşı mücadele kapsamında çiftliklerde yetiştirilen tüm vizonları öldürmeyi planladıklarını duyurmuştu.

Toplantıda, mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüsün “Cluster-5 virüs” olarak adlandırıldığı belirtilmişti. Diğer ülkelerin vizonlarla ilgili nasıl bir karar alacağı ise henüz açıklanmadı.

You may also like

Comments

Comments are closed.