ManşetSpor

Drogba ve Eboue’den Mandela’ya selam

0

Süper Lig 15. haftada oynanan Galatasaray – Sanica Boru Elazığspor maçından  Güney Afrikalı efsanevi lider Nelson Mandela’ya selam çıktı. Galatasaray’ın 2 – 0 kazandığı maçın en akılda kalan enstantanesi  Galatasaray’ın Fildişi Sahilli iki futbolcusu Didier Drogba ve Emmanuel Eboue’nin formalarının altından Afrika’nın babasına gönderdikleri mesajlar oldu.

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli futbolcusu Didier Drogba, oyundan çıkarken dün yaşamını yitiren Güney Afrika’nın eski lideri Nelson Mandela’yı andı. Formasını çıkartan Drogba, “Thank you Madiba” (Teşekkürler Madiba) yazılı tişörtüyle tribünleri selamladı. Drogba’nın hem Galatasaray’dan hem de Fildişi Sahilleri’nden takım arkadaşı Eboue ise Mandela’yı “Rest in Peace Nelson Mandela” yazılı tişörtü ile andı.

http://www.youtube.com/watch?v=e7lk7ujXeE0

Sarı Kırmızılı takımın iki Afrikalı futbolcusunun bu anlamlı jestine karşılık Galatasaray’ın resmi sitesi www.galatasaray.org’da Sanica Boru Elazığspor maçı ile ilgili haberde ve paylaşılan fotoğraflarda Drogba ve Eboue’nin bu jestine ilişkin herhangi bir bilgi ya da görüntüye yer verilmemesi dikkat çekti.

Irkçı Apartheid rejimi 1994 yılında yıkıldıktan sonra ülkenin başına geçen Nelson Mandela’nın lakabı olarak kullanılan Madiba, “Ulusun babası(kurucusu)” anlamına geliyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.