ManşetTürkiye

Dört eski bakana ‘FETÖ’ yöneticiliğinden suç duyurusu

0

Eski bakanlar Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin hakkında ‘FETÖ’ yöneticiliği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu dilekçesi savcılık tarafından kabul edildi.

60

Avukat Burak Bekiroğlu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede dört eski bakan hakkında ‘FETÖ’ yöneticiliği, silahlı terör örgütü ile fikir ve eylem birliği içerisinde örgütle irtibatlı olarak örgüt mensuplarını darbeye hazırlamak için devletin kademelerine yerleştirilmesini sağladıkları suçlamaları yer aldı.

Arınç’ın ‘FETÖ’ lideri Fethullah Güleni övdüğünü öne süren Bekiroğlu, dilekçesinde “Milli sırlarımızın FETÖ tarafından çalınması eyleminin kendi üzerinden gerçekleştirilmesine müsaade etmiş, bu şekilde kullanılmış olmasına rağmen her fırsatta eli kanlı silahlı terör örgütü liderini övmüş, ona laf getirtmemiştir” ifadelerini kullandı.

Ergin’in adalet bakanı oluğu dönemde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı yanılttığı öne sürülen dilekçede, Kılıç’ın spor bakanlığı döneminde ranttan ve yönetimden pay sahibi olabilmek için bu alana sızdığı iddia edildi.

Dilekçede eski milli eğitim bakanı Çelik’in de ortaöğretime geçiş sınavını 6, 7 ve 8’inci sınıflara yayarak öğrencileri ‘FETÖ’ ile bağlantılı dershanelere gitmek zorunda bıraktığı iddiasına yer verildi.

Darbe girişimindeki rolleri soruldu

Dilekçede dört eski bakanın ‘FETÖ’ ile bağlarının ortaya çıkması halinde ev ve iş yerlerinde arama yapılması ile cep telefonu ve suç aletlerine el konulmasını talep eden Bekioğlu, “Şüphelilerin 15 Temmuz terör saldırısında herhangi bir rolleri var mı, bunun tespiti gerekmektedir” dedi.

Bekiroğlu’nun dört eski bakan hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Meclis Araştırma Komisyonu’nun araştırma başlatmasını talep ettiği dilekçe, savcılık tarafından kabul edildi.

 

(Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.