Doğa MücadelesiManşet

Don Kişot ve KOS termiğe karşı Trakya’ya pedalladı: Ölüm Bacaları İstemiyoruz!

0

Don Kişot Bisiklet Kolektifi ve Kuzey Ormanları Savunması (KOS) üyeleri, Kuzey Ormanları’nı savunmak ve Trakya’ya ölüm bacası diktirmemek için Silivri civarında köy köy pedalladı ve termik santrallere karşı mücadele eden köylülerle buluştu.

Kuzey Ormanları org’un aktardığına göre 1 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen ve bölge motorsiklet ekibinin, Silivri Çevre Derneği üyelerinin, Silivri Belediyesi’nin ve bölge sakinlerinin desteklediği etkinlikte herkes termik santrallere karşı sonuna kadar birlikte mücadele etmeye kararlı olduğunu belirtti. Bu gece kurulacak kamptan sonra köy ziyaretleribugün de devam edecek.

Önceden duyurusu yapılan etkinlik için Don Kişot Bisiklet Kolektifi ve Kuzey Ormanları Savunması üyeleri Cumartesi günü öğlen saatlerinde Silivri Çevre Derneği’nin çay bahçesinde buluşup 12 gibi yola çıktılar. İlk olarak Beyciler köyüne gidildi. Köy kahvesinde şimdiki ve eski köy muhtarı ve köylülerle konuşuldu. köylüler, termik santrale kesinlikle karşı olduklarını, ziyaretçilerine çok teşekkür ettiklerini, sonuna kadar mücadele edeceklerini, onların da mücadele etmesini istediklerini belirttiler. Yaşam savunucularu da aynı şekilde sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade ettiler. Ülkenin enerji politikaları hakkında da konuşuldu. Termik santrallerin tüm ülkede olduğu gibi bölgede de büyük bir tehdit olduğu ifade edildi.

Ardından tekrar bisikletlerle yola çıkıldı. Bu sefer bölgede termik santralden, bunun kül barajı ve cüruf alanından en çok etkilenecek olan köy olan Çayırdere’ye gidildi. Çayırdere’de köy kahvesinin önünde bisikletlerle oturuldu. Burada köylülerle ve özellikle de Çayırdere’de arazi sahibi olan ve acele kamulaştırmaya karşı dava açan köylülerle konuşuldu. Konuşmalara başka köylüler de katıldı. Aynı dilek ve niyetler ifade edildi.

Çayırdere köy kahvesindeki köylülerle tek tek konuşulduktan sonra, Don Kişot Bisiklet Kolektifi ve Kuzey Ormanları Savunması üyeleri konuşmalarını yaptı. Yaklaşık yarım saat sonra buradan yeniden yola çıkıldı, önce Sayalar köyüne, ardından Danamandıra köyüne gidildi. Bu akşam da Çayırdere’ye geri dönülüp, Çayırdere’de bir kamp yapılacak. Yarın da bu civarda iki köye daha gidilecek: Hallaçlı ve Büyükçavuşlu köylerindeki köylüler ziyaret edilecek.

Kafilede 25’ten fazla bisikletçi var. Ayrıca onlara arabayla eskortluk eden ve yerelden destek veren insanlar var. Toplamda 30 kişiden fazla bir ekip ile gerçekleştiriliyor köy ziyaretleri. Silivri Motosiklet Kulubü de katılarak destek verdi ve köy kahvelerinde konuşmalar yaptı.

 

(Kuzey Ormanları.org)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.