EkonomiManşet

Dolar, euro ve sterlin rekor kırdı: Sterlin çift haneli rakama ulaştı

0

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası‘nın (TCMB) geçen haftaki faiz artırımı sonrasında sınırlı bir şekilde gerileyen dolar yükselişine kaldığı yerden devam ediyor.

Merkez Bankası piyasa beklentilerinin aksine politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 10,25’e çıkarmıştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ise normalleşme adımları kapsamında bankaların türev işlem limitlerini yükseltmesi kararı vermişti. Bu kararlarla dolar/TL 7,5112 seviyesine kadar gerilemişti.

Rekor tazeledi

Sabah saatlerinde 7.73 TL seviyesiyle güne başlayan dolar,  7.8362 TL ile tarihi seviyesine ulaştı. Euro ise, 9.1456 TL seviyesiyle yeniden 9 TL’nin üzerine çıktı. Şu dakikalarda 9.1396 TL’den işlem görüyor.

Sterlin ise çift haneli rakamlara ulaştı. Yeni haftaya 9.7852 TL ile başlayan sterlin kurlardaki yükselişin etkisiyle 10,1006 TL’ye kadar yükseldi.  Şu dakikalarda 10,0719 civarında seyrediyor.

Ekim ayında neler olacak?

Ekim ayında veri takvimi de yine yoğun olacak. Ekim ayının başında eylül ayı ihracat rakamları ve enflasyon verileri belli olacak.

İşsizlik rakamları 12 Ekim’de, ciro, perakende satış ve sanayi üretim endeksleri 13 Ekim’de, eylül ayı bütçe gerçekleşme sonuçları ise 15 Ekim’de açıklanacak. Tüketici güven endeksi ise 22 Ekim’de belli olacak.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 22 Ekim’de toplanacak ve faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal da yılın son Enflasyon Raporu’nu 28 Ekim’de duyuracak.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.