EmekManşet

Doktorlar şiddete karşı iş bırakıyor

0
Gaziantep’de Dr. Ersin Aslan bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi acil koduyla toplanarak 19 Nisan Perşembe günü “Sağlıkta Şiddete Karşı” bir günlük GöREV kararı aldı .

Gaziantep’te göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Dr. Ersin Aslan, bugün görev yaptığı Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde ameliyattan çıktıktan sonra serviste dinlenirken, 10 gün önce yaşamını yitiren bir hastasının 17 yaşındaki torunu tarafından arkasından bıçaklandı. Ağır yaralanan Aslan acilen ameliyata alındı.

Göğsünden ve vücudunun değişik bölgelerinden aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Dr. Ersin Aslan, çalıştığı hastanede meslektaşları tarafından ameliyata alındı. Aşırı kan kaybettiği için yaklaşık 80 ünite kan verilen Aslan, 8 saat süren ameliyatta kurtarılamadı.

Aslan’ın öldürülmesi hekimler ve sağlık çalışanları arasında infial yarattı. Gaziantep Tabip Odası’nın öncülüğünde Aslan’ın görev yaptığı hastanenin önünde toplanan hekimler ve sağlık çalışanları buradan Gaziantep Valiliği’ne doğru sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Tüm gün ve gece boyunca hastane önünde protestolar da devam etti.

“İntikam” için bıçaklamış!
Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan (26), servisteki odasında M.G’nin saldırısına uğradı. Bağırma sesleri üzerine odaya giren meslektaşları ve sağlık görevlilerinin göğsünden ve karnından bıçaklanmış halde bulduğu Arslan, meslektaşları tarafından bir üst kattaki ameliyathaneye kaldırıldı.

Olay sonrasında servisin tuvaletine gizlenen M.G. (17), güvenlik görevlileri ve hastane personeli tarafından saldırıda kullandığı tahmin edilen bıçakla yakalanarak, polise teslim edildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alınan M.G’nin, dedesinin bir süre önce Dr. Arslan’ın da katıldığı bir ameliyatta hayatını kaybettiği, saldırıyı bu nedenle ”intikam” için gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi.

Bu arada birçok meslektaşının ameliyatına girdiği Dr. Arslan’ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dr. Arslan’a yönelik saldırıyı duyarak ameliyathane önüne gelen eşi, yakınları ve bazı meslektaşları sinir krizi geçirdi, farklı hastanelerden çok sayıda doktor da kan vermek ve Arslan’ın yakınlarına destek için hastaneye geldi.

Dr. Ersin Arslan’ın katledilmesiyle ilgili taziye mesajları ise arka arkaya geldi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinden konuya yönelik açıklamalar geldi.

Doktorlar ‘şiddete karşı’ iş bırakıyor
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi acil koduyla toplanarak 19 Nisan Perşembe günü “Sağlıkta Şiddete Karşı” bir günlük GöREV kararı aldı. Bugün açıklanan kararla birlikte hekimler görevi başında katledilen meslektaşları Dr. Ersin Arslan başta olmak üzere saldırıya uğrayan, yaşamını yitiren tüm meslektaşlarını anmak ve sağlıkta yaşanan şiddeti ve şiddeti körükleyen popülist sağlık politikalarını protesto etmek amacıyla 1 gün iş bırakacak.

Kaynak: Hekimedya Haber Merkezi

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.