DünyaManşet

Doha havaalanında kadın yolculara çıplak muayene

0

Katar Havayolları ile seyahat eden kadınlar, başkent Doha‘daki Hamad Uluslararası Havalimanı‘nda yeni doğmuş bir bebeğin ölü bulunması nedeniyle uçaktan indirilerek soyuldu ve muayene edildi.

Avustralya kanalı 7News‘ün aktardığına göre, 2 Ekim tarihinde yaşanan olayda, Sydney‘e gitmek üzere kalkacak olan uçak ölü bebeği terk eden kişinin Sydney uçağına bindiğinin tespit edilmesinin ardından durduruldu ve kadınlar uçaktan çıkarıldı.

Avustralya Dışişleri Bakanlığı bilgi istedi

Uçakta bulunan 34 yolcu, üç saat boyunca pistte bekletildikten sonra, tüm kadınlar uçaktan indirildi. Bir süre sonra çoğu uçağa geri dönen yolcuların öfkeli olduğu gözlendi, bazılarının ise ağladığı rapor edildi.

Uçaktaki diğer yolcular, kadınların gördükleri muamelenin “kabul edilemez ve iğrenç” olduğu yolunda kendi aralarında konuştuğunu aktardı. Kadınlar,  uçaktan indikten sonra tek tek bir ambulansın içerisine alındılar ve tamamen soyularak kadın bir doktor tarafından medikal bir kontrolden geçirildiler.

Avustralya Dışişleri Bakanlığı 13 vatandaşının maruz kaldığı muamele ve prosedür hakkında detaylı bilgi istedi. Katar sürece ve sonuca ilişkin tüm bilgilerin en kısa sürede Avustralyalı yetkililer ile paylaşılacağını açıkladı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.