Doğu Akdeniz Çevre Platformu Tarsus’ta toplandı

Tarsus’un Tarihi Evler sokağında gerçekletirilen DAÇE toplantısına Tarsus ev sahipliği yaptı.

Ev sahibi olması sıfatıyla açış konuşmasını yapan Tarsus ÇEKSAM başkanı Av. Semra Kabasakal “Nükleer santral istemiyoruz. HES’lere karşıyız. Bu konuda hepimiz bir ve beraberiz” dedi.

Daha sonra Tarsus’taki oturumu DAÇE Başkanı Adanalı Dr. Figen Doran yönetti. Doran bir önceki toplantıyı değerlendirerek “Bundan sonra yine HES’lere karşı neler yapılabilir, HES’lere karşı mücadelenin neresindeyiz? Güneş enerjisinin faydaları ve yararlanma şeklimiz, Nükleer karşıtı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Termik Santral karşıtı çalışmalar ve hukuksal boyutunu değerlendiriyoruz” diyerek katılımcılarında görüşlerini aldı.

İskenderun Çevre Derneği başkanı Şemsettin Eser’in geçtiğimiz günlerde vefat etmesi nedeniyle bu toplantı merhum çevreci Eser’e ithaf edildi.

DAÇE’nin 86. Toplantısına Tarsus’un ev sahipliğinde Adana ÇETKO, İskenderun, Antakya, Samandağ, Tarsus, Mersin, Osmaniye Bahçe ve Erzin Çevre Derneği başkan ve temsilcilerinden oluşan toplam30 kişilik bir grup katıldı.

(Tarsus Online)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

‘Yurttaş İnisiyatifi’, ekokırımın suç sayılması için açılan davaya destek bekliyor

Ekokırımın suç olarak yasalaşması için Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde yurttaşların açtığı davanın duruşması 5 Aralık'ta, saat 11.00'da görülecek.

Cengiz Holding’in Kazdağları’ndaki feldspat ocağı projesinin yürütmesi durduruldu

Bayramiç-Yanıklar Köyü'nde açılmak istenen feldspat ocağına verilen 'ÇED Gereksiz' kararı yargıdan döndü. Gerekçe, ÇED kararı hukuksuz ve uygulanması telafisi güç sonuçlar doğurur.

KIYIDA’dan kıyıların kiralanmasına karşı mücadele çağrısı

Kıyıda Hareketleri Ağı, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, kıyıların özel şirketlerce işgaline karşı Anayasa hatırlatması: Kıyılar hepimizin, kiralayamazsınız!

Marmara Gölü’nü tarım alanına çeviren protokol iptal edildi, sıra restorasyonda

Çevre örgütleri ve bölge halkının açtığı dava sonucunda kurutulan Marmara Gölü'nü tarım alanına çeviren protokol ve sınır revizyonu iptal edildi.

EN ÇOK OKUNANLAR