Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

Doğa ve yaşam savunucuları Büyüknohutçu çifti anısına açılan parkta buluştu

0

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaşam savunucuları sedir ormanlarını korumak isterken katledilen Büyüknohutçu çiftini anmak için bugün Antalya’da toplandı.

Yaşam savunucuları, öldürülen yoldaşları Büyüknohutçu çiftini anmak ve ölümsüzleştirmek, doğayı koruma mücadelesini büyütmek için Antalya/Muratpaşa’da Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu Çevre Bilinci Parkı’nda buluştu.

Antalya’nın Finike ilçesinde yaşayan ve sedir ağacı ormanlarını korumak için bölgedeki taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle bilinen Ali ve Aysin Büyüknohutçu, bir cinayet sonucu 9 Mayıs 2017 hayatlarını kaybetmişlerdi.

Antalya’da 9 Mayıs 2017’de öldürülen yaşam/çevre savunucuları Ali ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin adının verildiği park bugün Antalya’da Muratpaşa’da açıldı.

Emine Büyüknohutçu, “Kalbimizde yaşattığımız ülkeye kavuşuncaya kadar vazgeçmeyeceğiz, yaşamı savunacağız!”

Parkta yapılan basın açıklamasında, katledilen çiftin kızlarından Emine Büyüknohutçu, “Bizler en başta doğa için adalet istiyoruz. Yoksa geriye ne bir avuç toprak, ne bir damla su, ne kardeşçe bir orman, ne de hür bir ağaç kalacak…. Kalbimizde yaşattığımız ülkeye kavuşuncaya kadar vazgeçmeyeceğiz, yaşamı savunacağız!” dedi.

Basın açıklaması ardından, parka ağaçlar dikildi. Fidan dikiminin ardından da panel başladı. Panelde yaşam savunucularının karşılaştığı saldırılan tarihçesinden taş ocaklarının ve madenciliğin doğaya ve kültürel mirasımıza olumsuz etkilerine kadar değişik konular ele alındı.

 

(Kuzey Ormanları Savunması)

You may also like

Comments

Comments are closed.