Djokovic, Messi ve Curry’nin önünde Dünya’da yılın sporcusu seçildi

Eurosport’un geleneksel olarak düzenlediği yılın spor insanı ödülü için dünya çapında yapılan oylamayı Novak Djokovic açık ara önde tamamladı.

21

Sırp tenis yıldızı 300 binden fazla kişinin oy verdiği sıralamada ikinci sırayı alan Lionel Messi’ye fark attı. 2015’i 3 grand slam şampiyonluğu ile tamamlayan Djokovic, oyların %28.6’sını aldı.

İkinci sıra futbolcu Lionel Messi‘nin oldu. Arjantinli sporcu İspanya’nın Barcelona takımında top koşturuyor. Bünyesinde bulunduğu Barcelona kulübü onun da yadsınmaz katkısı ile geçtiğimiz futbol sezonunu (2014- 2015) alınabilecek 5 kupanın hepsini kazanarak tamamladı. Messili Barca, La Liga (İspanya 1. Futbol Ligi), Kral Kupası, Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa ve Kıtalararası Kupa’nın sahibi olmuştu 2015’de. Bu performans Messi’ye Eurosport oylamasında %17.9’luk bir oran getirdi.

Üçüncü sıra Amerikan Basketbol Ligi NBA’i domine eden Stephen Curry‘nin oldu. Takımı Golden State Warriors’ı geçtiğimiz yıl Lebron Jamesli Cleveland Caveliers karşında şampiyonluğa taşıyan Cury, 2015 – 2016 sezonunu 24 peşpeşe galibiyetle açan Warriors’un NBA tarihine geçmesini de sağladı.

Dördüncü sırayı Yeni Zelandalı ragbi efsanesi Dan Carter aldı. Ekim ayındaki Dünya Ragbi Şampiyonası ile uluslararası kariyerini noktalayan sporcunun oy oranı ise %12.7.

Dünyada yılın ilk 10 sporcusu ve oy oranları ise şu şekilde sıralandı:

1. Novak Djokovic (Tenis) – 28.6%
2. Lionel Messi (Futbol) – 17.9%
3. Stephen Curry (Basketbol) – 16.5%
4. Dan Carter (Ragbi) – 12.7%
5. Usain Bolt (Atletizm) – 10.7%
6. Anna Fenninger (Alp Disiplini Kayak) – 4.3%
7. Lewis Hamilton (Formula1) – 3.9%
8. Serena Williams (Tenis) – 2.2%
9. Katie Ledecky (Yüzme) – 2.2%
10. Jordan Spieth (Golf) – 1.1%

Toplam verilen oy adedi: 301,623

 

(Eurosport, Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR