TürkiyeManşet

Diyarbakır’da DTK binasına ve evlere düzenlenen polis baskınında çok sayıda gözaltı

0

Diyarbakır’da düzenlenen operasyon kapsamında Demokratik Toplum Kongresi, J&J yayınevi ve birçok eve eş zamanlı polis baskını düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre DTK’nın Kayapınar ilçesindeki binaya polis sabah saatlerinde geldi. Bina kapısının kırarak içeri giren polisler binada saatlerce arama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Semra Güzel ve Remziye Tosun ile avukatlar, aramanın sona ermesinin ardından binaya alındı.

Polisler, DTK binası kapısına asılı olan tabela, DTK Haklar ve İnançlar Komisyonu tabelası, pankart, bilgisayar kasaları, dergi ve kitaplara el koydu. Arama bitmesine rağmen bina içinde ve binanın bulunduğu sokakta polislerin bekleyişi devam ediyor. 

Yayınevinde arama 

Merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan J&J yayınevine de baskın düzenlendi. Arama işlemlerinin devam ettiği yayınevinde birçok kitaba el konulduğu belirtildi.

En az 20 gözaltı

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir‘in Batman’da ikamet ettiği ev de polisler tarafından basıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Demir’in şehir dışında olduğu öğrenildi. Eş zamanlı olarak Demir’in Diyarbakır’daki kız kardeşlerinin evlerine de baskın düzenlendi.  

Diyarbakır’da eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlar sonucunda çok fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerden şu ana kadar bilinenler şu şekilde:  DTK Divan üyesi Jiyan Taş ve Hüseyin Kaya, Rosa Kadın Derneği yöneticisi Rojda Barış, ev hapsinde olan görevden alınan Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak, Hazro Belediye Meclis üyesi Fesih Balbey, Bismil Belediyesi Meclis üyeleri Enver Çelik ve Aynur Aktar, Çınar ilçesinden Enver Temiz, MEBYA-DER yöneticisi Yıldız Damla, DBP PM üyesi Leyla Bağatır, KESK Genel Meclis üyesi ve TÜM BEL-SEN üyesi Ayten Tekeş, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şube Başkanı Suphi İzol, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, barış annesi Makbule Özbek, avukat Berdan Acun, HDP Kocaköy İlçe Eşbaşkanı Cahit Ay, Kulp eski HDP İlçe Eşbaşkanı Selva Akkoyun, Bağlar ilçesinden Gurbet Çakar, Silvan ilçesinden Mehmet Sağlam, Fatma Bülbül ve Tahir Turan.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen kişilerin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.  Diyarbakır merkezli başlatılan operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.