2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiyeVideo

Diyarbakır’da 20 bina yıkıldı: 33 ölü, 426 yaralı

0

Haber: Şirvan Oktay GÖRER

*

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan deprem Diyarbakır‘da da şiddetli hissedildi. Resmi açıklamalara göre, merkez ilçelerde en az 20 bina yıkıldı, 33 kişinin yaşamını yitirdi, 426 kişinin yaralandı.

Deprem sonrası Seyrantepe A Plus konutlarında yangın çıktı.

Sarsıntı sonrası sokağa dökülen vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Havanın eksi derecelere düştüğü kentte insanlar, ateş yakarak ısındı.

Vali Ali ihsan Su, yıkılan binaların bulunduğu bölgeye gidip inceleme yaptı.

Merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti Kooperatifler Mahallesi Kurt İsmail Paşa 2. Sokak’ta yıkılan sekiz katlı binada, arama kurtarma çalışmaları sırasında artçı sarsıntı olması kısa süreli paniğe yol açtı.

Yenişehir ilçesi Elazığ Caddesi üzerinde bir bloğu yıkılan 12 katlı Diyar Galeria İş Merkezi‘nin enkazında kurtarılan yaralılar oldu.

Merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde eski Diyarbakır Cezaevi7nin olduğu yerde bir bina yıkıldı.

Ayrıca Bağlar ilçesinde Tesisler kavşağında Akbank şubesinin olduğu bina da yerle bir oldu.

Artçı sarsıntılar devam ediyor, vatandaşlar sokakta

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kentte artçı sarsıntılar da şiddetli şekilde hissedildi. Oluşan panikle yurttaşlar tekrar sokağa döküldü. Artçı sarsıntılar sonrası yıkımın ve hasarın büyük olduğu Diyar Galeri’da bir blok daha yıkılma oldu. Bu sırada arama kurtarma yapan bir ekibin mahsur kaldığı bildirildi. Mahsur kalan ekibin kısa sürede çıkartılması sonra artçı sarsıntılar nedeniyle çalışmalara ara verildi.

Artçı sarsıntılar sonrası kentte yıkılan başka binalar da var.

 

Kentte hasar gören kimi binalar boşaltılırken, emniyet şeridi çekildi. Diğer yandan güvenlik güçleri, yıkılan binaların etrafı polis bariyeri kapattı. Ayrıca yıkılan binalar çıkan tüm yollar ulaşıma kapatılarak kimsenin yaklaşmasına izin verilmiyor.

Ulaşım Daire Başkanlığı, belediye otobüslerinin gece saat 01:00’e kadar ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Ancak deprem sonrası yıkılan binalardan dolayı değişen otobüs güzergahlarından haberi olmayan yurttaşlar, uzun süre duraklarda toplu taşıma araçlarını beklemek zorunda kaldı.

Diyarbakır Valiliği tarafından, Seyrantepe Spor Salonu, Kayapınar Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yenişehir Köşkler Salonu, Yenişehir Gençlik Merkezi, Bağlar Gençlik Merkezi, Fuar ve Kongre Merkezi, Diyarbakır Stadyumu, Şehit Halit Gülser Spor Kompleksi, Talaytepe Spor Kompleksi, 75 Tenis Kortu, Sümer Park toplanma alanı olarak belirlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, okulların spor salonları ve öğretmenevleri yurttaşların kullanımına açıldı.

Tedirginliğin devam ettiği kentte evlerine girmeyen yurttaşlar, sokaklarda ve deprem toplanma alanlarında bekleyişini sürdürüyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.