Manşetİklim KriziTürkiye

Diyanet’ten kuraklığa ‘çözüm’: Cuma namazının ardından camilerde yağmur duası

0
Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın yaptığı çağrı üzerinde son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle cuma namazı sonrası bütün camilerde yağmur yağması için dua edildi. Yağmur duası yapılmadan önce camilerde “Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız” konulu hutbe okundu.

Yapılan dua sırasında “Susuz kalmış arazilere ve tüm beldelere rahmetinle hayat nasip eyle Yarabbi. Ey Yüce Allahım bize yağmur nasip eyle. Rahmetini bereketini, keremini, inayetini istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Cemaat ise duada geçen cümlelere ‘Amin’ diyerek yanıt verdi.

İstanbul

Camilerde sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun kılınan namazın ardından vatandaşlar yağmur duasına katıldı. Büyük Çamlıca Camisi‘ne gelip saf tutan vatandaşlar da kuraklığın son bulması için yapılan yağmur duasına “Amin” dedi.

Üsküdar’da Mihrimah Sultan Camisi‘nde de cuma namazından sonra yağmur için dua edildi. Namazdan önce imam tarafından yağmur duası hakkında cemaate bilgi verdi. Namazdan sonra yapılan duaya cemaat el açarak icabet etti.

Fotoğraf: Muhammed Gencebay Gür/ AA

AA’nın aktardığına göre Eyüp Sultan Camisi, Esenyurt İbrahim Mermer Camisi ve Merkezefendi Camisi‘nde de katılımın yoğun olduğu gözlemlendi.

Antep ve Urfa

Antep‘te de camilerde cuma hutbesinde su israf etmemenin önemi anlatıldı. Hutbe arasında vatandaşlar yağmur yağması için dua etti.

Urfa‘da ise Tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi‘nde Dergah Camisi‘ndeki yağmur duasında, uzun süredir yağış düşmediği hatırlatılarak, özellikle ekinlerin ve hayvanların suya ihtiyacı olduğu dile getirildi, rahmet temennisinde bulunuldu.

Fotoğraf: Müslüm Etgü/AA

Kilis, Kırıkkale ve Nevşehir

Kilis‘te, kış döneminde yeterli yağmur yağmaması ve kuraklık endişesi nedeniyle cuma namazında yapılan yağmur duası ilgi gördü. Aralarında çocukların da bulunduğu cemaat imam eşliğinde yağmur duası yaparak, bol ve hayırlı yağmur diledi.

Kırıkkale‘de sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanağa rağmen başta Nur Cami ve Külliyesi olmak üzere bütün camilerde yapılan duaya cemaat “amin” dedi.

Nevşehir’de kent merkezindeki Bekir Efendi Camisi’nde namazın ardından dua edildi. Yağmur duası 81 ildeki bütün camilerde cuma namazının arkasından gerçekleştirildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.