ManşetTürkiye

Diyanet Vakıf-Sen el yükseltti: Tam kapanmada sigarayı da yasaklayalım

0

Kabine toplantısı sonrası dün açıklanan ‘tam kapanma’ günlerinde, alkollü içki satışının da yasaklanması tartışması sürerken, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, kapanmada sigaraya satışının sınırlandırılması çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Ünal,  “29 Nisan akşamından itibaren 18 günlük tam kapanma ismi ile çeşitli tedbirler alındı. Bu tedbirlere tüm vatandaşlarımızın istisnasız uymaları gereklidir” dedi.

Ünal’ın açıklaması şöyle:

“Bugünleri gelin fırsata çevirelim. Sigara tüketimini bitirelim, sigara içen tüm insanlarımız kullanmayı bırakmalılar. Tiryaki düzeyinde kullanıcı vatandaşlarımız devletimizin sağlamış olduğu imkanlardan faydalanabilirler. Yeşilay’dan Sağlık Bakanlığımızdan ve ilgili tüm kamu kurumlarından destek alabilirler. Bütçe diyoruz, maddi sıkıntılar diyoruz işte size bir fırsat, sigarayı bırak bütçene katkıda bulun, evine huzur getir. Çocuklarımızın yarınlara daha sağlıklı ulaşabilmesi için ve 18 günlük kapanma sürecini sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri için sigarayı bırakmanız güzel olacaktır, anlamlı olacaktır. Ailenizi, çocuklarınızı ve geleceğinizi düşünün sigarayı bu kapanma sürecinde bırakın.

‘Devlet sınırlama getirmeli’

Bu 18 günlük kpanma sürecinde sigara kullanımının azalması ve azaltılabilmesi içinde devletimiz birtakım tedbirler alabilir. Sigara satışının sınırlandırılması, ulaşılabilirliğinin zorlanması için satış sınırlandırılması getirilmelidir. Örneğin büyük marketlerde, zincir marketlerde satılmaması gerekiyor. Alkol satılan bayilerde de satışı yasaklanabilir. 18 günü bir kazanıma çevirelim, sigara kullanımını bitirelim.”

17 günlük tam kapanma sırasında alkollü içki yasağı, bilim insanları, uzmanlar, siyasetçiler ve vatandaşların tepkilerine neden olmuş, salgın ile alkolün ilgisi sorgulanmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.