Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Diyanet: Teravih namazı camilerde kılınmayacak

0
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, teravih namazının camilerde değil evlerde kılınmasının uygun olduğuna karar verildiğini açıkladı. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayı boyunca tedbirlerin sıkılaştırılacağı açıklamış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 30 Mart’ta “Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek” demişti. Sürekli artan vakalar ve ölümler nedeniyle her yerin kapatılıp camilerin teravih namazı için açık tutulması kamuoyunda yoğun tepkilere yol açmıştı.

‘Aşı orucu bozmaz’

Eleştirilerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı‘ndan teravih namazıyla ilgili yeni bir karar geldi.  Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Bakanı Erbaş, “Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız” dedi. 
 
Ali Erbaş, oruçlu durumdayken, aşı olmanın sakınca yaratmadığını ve orucu bozmayacağını da sözlerine ekledi.
 
 

You may also like

Comments

Comments are closed.