Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Diyanet İşleri Başkanı: Camiler açık, tam kapanmada cemaatle namaz kılınabilir

0

Ali Erbaş, koronavirüs önlemleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde uygulanacak tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını söyledi:  “Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor”

‘Kapanma bundan önce de oldu’

Kapanma günlerinde de bundan önce olduğu gibi cemaatle namaz kılınacağını belirten Erbaş, şöyle konuştu:

“Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor. Şu bir yıldır defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık. Şimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah.”

Tam kapanma döneminde, üretim, imalat, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.