Kanal İstanbulManşet

Diyanet çalışanları Kanal İstanbul çevresinde arsa satmak için kooperatif kurmuş

0

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan‘ın bu yıl içerisinde ilk kazmanın vurulacağını açıkladığı projenin çevresinde konut yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığı‘na bağlı çalışanların, 2016 yılında ‘Sınırlı Sorumlu Kanal İstanbul Konut Yapı Kooperatifi’ adında kooperatif kurduğu ortaya çıktı. İstanbul Ticaret Odası‘na kayıtlı olan kooperatif daha sonra isim değişikliğine gitti.

Cumhuriyet’in haberine göre, şirket 2017’de ‘Sınırlı Sorumlu Kanal İstanbul 2023 Konut Yapı Kooperatifi’ adını aldı. İstanbul’un Bağcılar ilçesinde bulunan kooperatifin yönetiminde Osman Önal, Ali Kiriş ve Veysel Çavuş bulunuyor. Bu isimlerden Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinden, imam Osman Önal adı değiştirilen kooperatif yönetiminden ayrıldı. Türk Diyanet Sen  İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Taşçı ise kooperatifin yönetiminde bulunan isimlerden biri olarak görevine devam ediyor.

Kooperatifin tanıtım bilgisinde şu ifadeler yer alıyor:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çeşitli kademelerinde görev yapan din görevlilerince kurulmuş olan Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi birikimleri değerlendirmek isteyenler için güvenilir bir yatırım kapısı olmuş ve olmaya da devam etmektedir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.