Doğa MücadelesiManşet

#direnfatihormanı demek için haftasonu eylem var

0

#direnfatihormanı İnisiyatifi, Kuzey Ormanları’nın fiziken kapısı olan Fatih Ormanı için acil tehlike bulunması nedeniyle 19 Mart Cumartesi (yarın) saat 12:00’da Hacıosman Metro çıkışında buluşuyor, Orman Bölge Müdürlüğü’ne, Fatih Ormanı Derbent kapısına yürüyor ve eyleme tüm doğa korumacıları davet ediyor.

11

Eylem sırasında Öorman Bölge Müdürlüğü’ne yürünecek ve ardından Orman Bölge Müdürlüğü’nün de içinde olduğu Fatih Ormanı’na yönelik saldırıları, tehdit ve tehlikeler açıklanacak.

Aktivistler Fatih Ormanı’nın Derbent kapısına yürüyerek burada Bilgili ve Doğuş Holding tarafından yapılmak istenen ve içerisinde 350 m2 lik 108 adet villa, çarşı, otopark ve eğlence parkları planlanan proje ile ilgili olarak İBB’yi, Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nü, İstanbul Valiliği’ni ve sermaye gruplarını bir kez daha uyaracak. Ayrıca İstanbul Valiliği’nin verdiği “ÇED gerekli değildir” kararı ile ilgili başlatılan hukuksal süreç hakkında da bilgi verilecek.

Kuzey Ormanları Savunması, Çekül Vakfı, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Doğa Derneği, Sarıyer Kent Dayanışması, Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin #direnfatihormanı etiketi ile yaptıkları basın açıklaması şu şekilde

Fatih Ormanı’na saldıran inşaat sermayesi ve taş ocaklarına karşı yaşamı savunmak için 19 Mart Cumartesi 12.00’da Hacıosman’da buluşuyoruz

12

 

Fatih Ormanı’nda, yanıbaşımızda milyonlarca ağaç ve hayvan direnmeye çalışıyor…

Ormanı yağmalamak için büyük bir yarışa giren; Bilgili, Doğuş, Eroğlu, Nuhoğlu, Ağaoğlu, Aydınlı, Seba gibi onlarca inşaat grubunun hücum ettiği Fatih Ormanı, yanıbaşımızda, Maslak’ta, Ayazağa’da Cendere’de milyonlarca ağacıyla direniyor.

Ormanın kalbinde de taş ocağı açıp, çevresini saran inşaatlara kullanıyorlar…

Yaban hayatının halen sürmekte olduğu ormanın tüm sınır ve “boşluk”larına, “proje” alanı olarak çökmeye çalışan beton kafalar, ihtiyaçları olan taş ve kumu da yine Fatih Ormanı’nı katlederek karşılıyor. Binlerce ağaca, toprağa ve su kaynaklarına kıyılarak açılan bu taş ocakları sinsi bir kanser hücresi gibi gün geçtikçe Fatih Ormanı içinde büyütülüyor.

Fatih Ormanı’ndaki Cendere Vadisi’ni, İstanbul’un nefes borusunu tıkadılar...

İstanbul’un Kuzey Ormanları’ndan nefes aldığı en önemli hava koridoru olan “Cendere Vadisi” ise vadi boyunca yükselmekte olan cam kulelerle kafesleniyor. İstanbul’un nefesini kesenler, doğa düşmanı projelerini “nefes al”, “orman içinde yaşam” gibi arsız reklam kampanyalarıyla pazarlamaya çalışıyor.

Ormana 100 villa ve AVM için ÇED’e bile gerek yok…

Fatih Ormanı’nın Büyükdere Caddesi’ne sınır olan bölümü; içerisine 350 m2lik 108 adet “bungalov” villa, çarşı ve etkinlik alanları yapılarak, çevresini saran lüks sitelerin eğlence parkı haline dönüştürülmek isteniyor. #DirenFatihOrmanı diyerek ormanın direnişine katılan yaşam savunucularının 2 yıldır ısrarla sürdürdüğü mücadele sonucunda 15.000 kişilik stadyum ve otoparktan vazgeçen Bilgili Doğuş grubunun “stadyumsuz” projesine İstanbul Valiliği ÇED gerekili değildir kararı verebiliyor.

İnşaat Sermayesi Fatih Ormanı’na sefere çıktı…

Maslak 1453 gibi büyük talan projelerinin yanında irili ufaklı onlarca proje devam ederken, onlarcası için anlaşmalar, hazırlıklar yapılıyor. Ormanı fethettiği için projenin adına 1453 koyan kıt akıllı vandallar, devletin “durduramadığı” kaçak projeye devam ediyor…

İnşaatlardan kaçarak ormanın içinde daracık alanlara sıkışan hayvanlara da avcılar saldırıyor.

Hemen her gün ormanda hayvan katliamı gerçekleştiren avcılara karşı Orman Bölge Müdürlüğü etkisiz kalıyor. Onlarca domuz, karaca, tilki ve kuş bu saldırılarda can veriyor.

Fatih Ormanı’na yapılan saldırılara karşı Orman Bölge Müdürlüğü’nü bir kez daha göreve çağırmak ve Fatih Ormanı’nın eğlence parkı olmasına izin vermeyeceğimizi kamuoyuyla bir kez daha paylaşmak için, 19 Mart saat 12.00’da Hacıosman metro çıkışında buluşuyor, Orman Bölge Müdürlüğü’ne, Fatih Ormanı Derbent kapısına yürüyoruz.

#DirenFatihOrmanı

Kuzey Ormanları Savunması, Çekül Vakfı, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Doğa Derneği, Sarıyer Kent Dayanışması, Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.