ManşetTürkiye

Dink cinayeti terfilerinde “Durmak yok yola devam!”

0

Hrant Dink’e yönelik yapılacak ilk eylem bilgisine ulaşan ve Erhan Tuncel’i muhbir yapan Engin Dinç, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığına atandı.

Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü sırasında Hrant Dink’e yönelik yapılacak ilk eylem bilgisine ulaşan ve Erhan Tuncel’i yardımcı istihbarat elemanı yapan Engin Dinç terfi etti. İstihbarat Daire Başkanlığına atanan Dinç’in ataması dün akşam saatlerinde gerçekleştirildi.

Hürriyet Gazetesi’nden Toygun Atilla’nın haberine göre, dün gerçekleştirilen atama ile İstihbarat Daire Başkanlığı görevini yürüten Ömer Altıparmak’ın yerine Engin Dinç getirildi. Altıparmak’ın da yurt dışında görevlendirileceğini ifade etti.

Hrant Dink’e suikast ihbarını ilk alan isim olan Engin Dinç, cinayetin planlayıcısı olarak yargılanan Erhan Tuncel’i de Trabzon İstihbarat Müdürlüğü görevi yürütürken yardımcı istihbarat elemanı yapan kişi.
Dink cinayeti sırasında Afyon İstihbarat Müdürlüğü yapan Dinç, cinayet kapsamında TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından da dinlenmişti. Engin Dinç komisyona verdiği ifadede, cinayet ihbarını alınca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü aradığını, Hayal’i de cinayetten vazgeçirmeye ikna etmesi için Tuncel ile konuştuğunu söylemişti. Dinç yine komisyonda verdiği ifadede “Biz görevimizi yaptık. Aynı gün İstanbul İstihbarat Müdürü’nü de arayarak konuyu aktardım. Ses getirici eylem denildiğinde bunun ne olduğu bellidir” demişti. “Tuncel’in ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdim” diyen Dinç, “Bunlar istihbarat teknikleridir. Bu tür yöntemler kullanılır, gerekirse koçum deriz, gerekirse makam arabası veririz” ifadelerini kullanmıştı.

DÖNEMİN YETKİLİLERİNİN ÖNLEMEYEN YÜKSELİŞİ!

Hrant Dink cinayeti işlendiğinde İstanbul Valisi olan Muammer Güler şu an İçişleri Bakanı, dönemin Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah Osmaniye Valisi, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü olan Ramazan Akyürek Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı, Hrant Dink’in ‘Ölüm fermanım’ dediği Yargıtay kararında imzası bulunan Mehmet Nihat Ömeroğlu da Türkiye’nin ilk ombudsmanı oldu… Yine dönemin İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler terfi edip emniyet müdürlüğü sırasına girdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.