Yerel

Dikmen Vadisi halkı yıkıma karşı nöbette

0

Dikmen Vadisi’ne yönelik yıkım tehtidine karşı halk, nöbete başladı. Halk kurdukları barikatlarla Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “yaşam haklarını savunacakları” mesajını verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Dikmen Vadisi için çıkan yıkım kararına karşı Vadi halkı hazırlıklarını yaptı. Yıkım tehtidine karşı barikatları kuran halk gelebilecek saldırılara karşı nöbet tutmaya başladı.

Ankara kent muhalefeti vadiyi ziyaret ederek nöbet tuttu. Vadiyi sabah saatlerinde BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ziyaret etti. Barınma Hakkı Bürosu’nda halkla görüşen Kürkçü, Dikmen halkının “barınma hakkı için mücadele”yi Türkiye’ye öğrettiğini belirtti, “Sizin bu mücedeleyi kaybetme şansınız olduğunu iki sebepten kaynaklı düşünmüyorum. Birincisi ne yaptığınızın farkındasınız. İkincisi de başkalarını mücadelenize kazanmış durumdasınız. Şimdi bir de buna sizin gibi düşünen 36 milletvekilini de ekleyin. Bu 36 kişi sizin haklarınızın nöbetçisi olacaktır” dedi.

SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, Eğitim Sen MYK Üyesi Betül Korkut, Halkevleri Örgütlenme Sekreteri Kutay Meriç, Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Sağlık ve yazar Temel Demirer’in katıldığı destek nöbetinde Barınma Hakkı Bürosu’ndan, kurulan barikatlardan birine yürüyüş gerçekleştirildi.

Kurdukları barikat önünde bir açıklama yapan Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu Temsilcisi Tarık Çalışkan, kurdukları barikatların yaşam hakkının savunulması anlamına geldiğini belirtti. Açıklamanın ardından Barınma Hakkı Bürosu’na geçen halk, bekleyişini sürdürüyor.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.