Türkiye

Dicle Üniversitesi’nde Hizbullah öğrencilere saldırdı

0

Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) Hizbullahçılar, DÜÖ-DER’li Yurtsever Gençlik’ten öğrencilere tuğlalar, satırlar ve sopalarla saldırdı. Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’ndeki saldırıda yaralıların olduğu öğrenildi.

“Kahrolsun PKK”  ve “Allah allah” sloganlarıyla ve tekbirler eşliğinde gerçekleştirilen saldırıyı polisin uzun süre izlediği öğrenildi. Çoğunluğu öğrenci olmadığı öğrenilen saldırganların ellerinde sopalarla, satırlarla yürüyerek geldiği yol boyunca polisin müdahale etmediği iddia edildi.

Saldırganların ayrılmasının ardından polisin Yurtsever Gençlik üyelerine gaz bombası attığı bildirildi.

Polisin ayrılmasının ardından yüzlerce öğrenci saldırının olduğu fakültenin önünde toplanarak “Katil polis üniversiteden defol” sloganıyla polisin tavrını protesto etti. Protesto sorasında kent merkezine yürümek isteyen öğrencilere polis izin vermeyince öğrenciler büyük tepki gösterdi.

Hizbullahçıların ellerinde satır ve sopalarla yürüyüş yaparak okuldan ayrılmasına izin veren polisin, saldırıyı protesto etmek isteyen üniversitelilere müdahalede bulunması üzerine bir arbede daha yaşandı.

Olayları yerinde incelemek üzere üniversiteye giden BDP PM üyeleri ve il yöneticilerinin çağrısıyla grup dağıldı.

Hizbullah yanlıları ise sosyal medyada DÜO-DER’lilerin Kutlu Doğum Haftası bildirilerine müdahale ettiği için çatışmanın çıktığını öne sürdü. Mustazaf-Der’e yakınlığıyla bilinen Doğru Haber  internet sitesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş’ın üniversitedeki etkinliğine PKK’lilerin izin vermediğini savundular. Benzeri kaynaklar BDP’li Belediye’nin Bağlar’da düzenlenecek etkinliğe de izin vermediğini iddia ediyorlar.

(Sendika.Org)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.