ManşetTürkiye

Devlet, Uludere’de ikinci kez…

0

Uludere’de ölenleri anmak için füzelerin düştüğü noktaya gitmek isteyen ailelere sert müdahale edildi.

Polis, Uludere’yi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” sloganı ile olayın yaşandığı noktaya yürümek isteyen sivil toplum örgütleri ve Uludereli ailelere tazyikli suyla müdahale etti. Aralarında 500 sivil toplum örgütü temsilcisi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP ‘li milletvekilleri Halil Aksoy, Ayla Akat Ata, Esat Canan’ın da olduğu bir grup, dün gece Uludere ‘de adalet çadırı nöbeti başlattı.

Bugün sabah saatlerinde, 34 kişinin öldürüldüğü noktaya yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Milletvekili Ayla Akat Ata kendilerine “sınıra yürüyemezsiniz” dendiğini, ancak ailelerin “sınıra” değil çocuklarının hayatını kaybettiği yerde anma yapmaya gitmek istediklerini söyledi.

Anneler oturma eylemi yaptı

Ata, Uludere ‘ye gelene kadar Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolünden üç kez geçtiklerini, bölgede tanınan sivil toplum örgütleri temsilcileriyle kitlesel olmayan bir anma yapmak istediklerini ve müdahaleyi gerektirecek bir şey olmadığını belirtti.

Ata, olayı şöyle anlattı: “Ortasu köyünden olayın yaşandığı alana doğru yürüyüşe geçtik. Yolun ortasında güvenlik önlemleri alınmıştı. Doğru düzgün uyarı dahi yapılmadan özellikle çocuklarının fotoğraflarını taşıyan anneleri ve onların çocuklarını hedef alacak şekilde suyla ve TOMA aracıyla müdahale ettiler. Ortam gerildi; anneler artık sakinliklerini koruyamadılar. Orada oturma eylemi yaparak ağıt yaktılar. Aileler, olayın üzerinden altı ay geçmesine rağmen özür bile dilemeyen devletten failleri bulmasını ve adaletin sağlanmasını istiyor. Bu talep yerine gelmediği için olayın yaşandığı yere yürümek istediler.” Oturma eyleminden sonra aileler evlerine geri döndü.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.