Spor

Devler Ligi’nde Real çoşkusu

0

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid, Tottenham Hotspur’u 4-0 mağlup etti. Tottenham’ın belalısı Adebayor 2 gol atarak yıldızlaşırken, Di Maria attığı müthiş golle gözlerimizin pasını sildi. Ronaldo ise sezon bu sezonki 41. golüne imza attı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid, sahasında Tottenham Hotspur’u konuk etti. Hafta sonu evinde aldığı Sporting Gijon yenilgisiyle ligde şampiyonluk umutlarını azaltan Real Madrid, hem Şampiyonlar Ligi’nde rövanş maçı öncesi avantaj yakalamak hem de moral bulmak için sahaya çıktı. Maç boyunca müthiş bir baskı kuran ve rakibinin kendi sahasından çıkmasına  bile izin vermeyen Real, maçtan 4-0 galip ayrılmayı başardı.

Bernabeu’yu dolduran taraftarlar maçtan önce futbolculara ve özellikle de Mourinho’ya büyük sevgi gösterilerinde bulundular. Ronaldo ve Marcelo’nın takıma dönüşüyle de hücum gücü ardan Real maça çok iyi başladı. 4. dakikada kullanılan köşe vuruşunda iyi yükselen Adebayor kafayla topu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Arsenal formasıyla Tottenham’a çıktığı 9 maçta 8 gol atan ve Londra ekibinin adeta belalısı olan Toglu golcü bu maçı da boş geçmedi.

15. dakikada Tottenham için işler iyice kötüleşti. Tottenham’ın en önemli gol silahlarından biri olan Crouch, Marcelo’ya yaptığı hareket sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra baskısını iyice artıran Real, aradığı ikinci golü bulamadı. 41. dakikada tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Di Maria’nın ceza sahası dışından sert vuruşu Tottenham defansı tarafından elle kesildi ancak hakem bu pozisyonda devam kararı verdi. Maçın ilk yarısı 1-0 ev sahibi ekibin galibiyetiyle tamamlandı.

İkinci yarıya da Real Madrid inanılmaz baskılı başladı. Sağlı sollu ataklarla rakip defansı zorlayan Los Galacticos, aradığı golü 57. dakikada buldu. Sol kanattan ceza sahasına giren Marcelo ortaladı, Adebayor kafayla topu ağlara yolladı. Togolu golcü böylece hem kendinin hem de takımının ikinci golüne imza atmış oldu. 71. dakikada bu kez Di Maria sahneye çıktı. Ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Arjantinli yıldız müthiş bir plaseyle Gomez’i avladı ve skoru 3-0’a taşıdı. 87. dakikada Kaka’nın sol kanattan yaptığı ortaya Ronaldo bekletmeden vurdu ve skoru 4-0 yaptı. Maç bu skorla sonuçlandı.

Real Madrid’in devre arasında Manchester City’den transfer ettiği Emmanuel Adebayor beklenen patlamayı Tottenham Hotspur karşısında yaparken, Londra temsilcisinin bir kez daha kabusu oldu. Togolu golcü Arsenal’de forma giyerken, Kuzey Londra derbisinde Tottenham’a karşı oynadığı 9 maçta 8 gol kaydetmişti. Togolu golcü Real Madrid formasıyla  2 gol atarak Tottenham’ın Devler Ligi düşüne büyük bir darbe vurmuş oldu. Arjantinli Di Maria ise attığı mükemmel golle ne kadar önemli bir yetenek olduğunu bir kez daha kanıtladı. Portekizli süper yıldız Ronaldo 87. dakikada attığı golle bu sezon attığı gol sayısını 41’e çıkardı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.