Dersim’de de HES’e iptal kararı

Dersim’in Munzur Vadisi’nde yapılması planlanan Bozkaya HES projesi, mahkeme tarafından iptal edildi. Ankara 8. İdare Mahkemesi, Munzur Vadisi’nde yapılması planlanan Bozkaya Hidro Elektrik Santrali (HES) projesinin iptaline karar verdi.

Mahkeme kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Avukat Özgür Ulaş Kaplan, kararla halkın barajlara karşı önemli bir zafer kazandığını söyledi. Kaplan, Munzur ve Pülümür vadisinde birçok baraj projesinin ÇED onayı alınmadan hazırlandığını hatırlatarak, “Bu barajların projelerinin de iptal edilmesini bekliyoruz. Bizler vadilerimizin doğal haliyle kalması için hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Söz konusu HES projesinin iptali için 22 kişi avukatları aracılığı ile dava açmıştı.

(Etha)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR