ManşetTürkiye

Dersim’de 4.2 büyüklüğünde deprem

0

Dersim‘in Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 8.7 km olarak kaydedildi.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, depremin hemen ardından yaptığı açıklamada, saat 16.28’de gerçekleşen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını, bölgede tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Dersim’de deprem beklediğini sıkça ifade eden Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son açıklamasında Erzincan-Karlıova arasında bulunan Yedisu fayının potansiyel bir deprem üretme tehlikesi taşıdığını vurgulamıştı.

Bu fayın son olarak 1790’ların sonlarında deprem ürettiğini, 250 senede bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Görür, ”Özellikle Pülümür’ün olduğu yer. Erzincan-Karlıova arasını bekliyoruz. Bu fay deprem üretirse 7.4’e kadar çıkabilir. Tunceli’ye uzak değil. Batıdan da aktif bir fayla çevrilidir. Ovacık fayı, yavaş hareket ederek deprem üretiyor. Tunceli’nin hemen güneyinde Nazimiye fayı var. Dört taraftan fay ile çevrilidir. Yedisu fayı özellikle endişe konumundadır. Eli kulağında, şakası yok.” açıklamasında bulunmuştu.

Dün (31 Aralık) Hakkari‘nin Yüksekova ilçesinde  30 dakika içinde 4,4, 3,5 ve 4,5 büyüklüğünde üç deprem meydana gelmişti. Aynı bölgede saat 01.28 sıralarında meydana gelen 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından 28 ev ve bir ahırda çatlaklar oluştuğu tespit edilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.