EmekKadınLGBTİ+Manşet

Dersim Belediyesi’nde LGBTİ+’lere bir gün Onur Haftası izni verildi

0
Fotoğraf: Dersim Belediyesi

Dersim Belediyesi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) ile toplu sözleşme imzaladı.

Sözleşmeyle kadrolu çalışan 63 kişinin ücretlerine 1 Mart 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapılırken sosyal haklarda da iyileştirme sağlandı.

İmza törenine, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Canan Ay Doğan ile Ümit Kaya, DİSK Genel İş Tunceli Temsilcisi Şükran Yılmaz Koç ve işçiler katıldı.

Kadınlara regl ve menopoz izni

Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

Kadın işçilere, her ay bir gün regl ve menopoz izni verilecek. Disiplin kurulunda en az bir kadın üye yer alacak.

LGBTİ+’lere Onur Yürüyüşü izni

LGBTİ+ bireylere Onur Haftası’nda bir günlük izin verilecek.

Kadın işçilere ve LGBTİ+ bireylere yönelik cinsel taciz ve cinsel saldırı vakalarında kadın ve LGBTİ+ bireylerin beyanı esas alınacak.

Sosyal haklar

Evlenen işçiye 10, eşi doğum yapan işçiye 5, çocuğu evlenen veya sünnet olan işçiye 3, eşi, çocuğu, anne, baba veya kardeşi ölen işçiye 10 iş günü ücretli izin verilecek.

Eşi, çocuğu, kardeşi, anne ya da babası bir sağlık kuruluşunda yatarak tedavi gören işçiye, yakınına refakat edebilmesi için sağlık kuruluşundaki tedavi süresi kadar, doğum yapan kadın işçiye doğumdan önce ve sonra sekizer olmak üzere 16 hafta izin verilecek.

İşçilere resmi kuruluşlardaki işlerini izleyebilmeleri amacıyla, ayda bir gün ücretli sosyal izin verilecek. Yıl içinde bu izinden hiç yararlanmamış işçilerin yıllık ücretli izinlerine, 6 iş günü eklenecek.

Yüksek lisans mezunlarına net 456,00 TL yükseköğrenim pirimi ödenecek.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.