2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİKentManşetTürkiye

Depremin bilançosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 binin üzerinde

0

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çok sayıda kentte yaşanan 7,7’lik depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Buna göre, can kaybı 3 bin 381’e yükselirken, yaralı sayısı 20 bin 426’ya ulaştığını bildirdi.

AFAD, 11 bin 203 binanın yıkıldığına dair ihbar alırken, bunlardan 5 bin 775 tanesinin yıkıldığı teyit edildi.

Tatar, hava şartları nedeniyle bölgeye yardım ve arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılmasının zaman zaman zor olabildiğini, ancak koordinasyonun sağlanmış durumda olduğunu söyledi.

Yaklaşık olarak 110 bin kilometre karelik bir alan depremden etkilendi; bu Türkiye’nin yedide birine tekabül ediyor.

An itibarıyla 24 bin 443 personelin bu alanda görev yaptığını aktardı. Ayrıca bin 322 personel de psiko-sosyal destek sağlamak için bölgede çalışıyor.

Bölgede 10 tane gemi hastaları nakletmek için kullanılıyor ve 54 helikopter de bu çalışmalara katılıyor. Helikopterler an itibarıyla bölgede 154 sorti yaptı.

Yollar açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bölgedeki çalışmalara yönelik basın açıklamasında bulunarak gelişmeleri aktardı.

Kurum’un aktardığına göre, depremden etkilenen Nizip, Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde görevlendirilen valilikler yardım ekipleri, arama kurtarma timleri, barınma olanakları ile birlikte bölgeye geldi.

Otoyolda meydana gelen kısmi çökmeler nedeniyle ulaşım D-400 karayolundan kontrollü bir şekilde sağlanırken, kaya düşmesi nedeniyle kapalı olan yol trafiğe açıldı. Yol, hem acil yardım ulaştırılması hem de vatandaşların tahliyesi için kullanıldı.

D-400 karayolu, öğle saatlerinden önce sadece yardım hizmetleri için tahsis edilecek. Tahliye çalışmalarının farklı yollara sevk edilerek afete yönelik çalışmalara bu şekilde hız kazandırılması amaçlanıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.