2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİEditörün SeçtikleriManşetTürkiyeVideo

Depremin ardından Hatay: Bir şehir göç yolunda…

0
Fotoğraf: Vedat Örüç

Video haber: Vedat ÖRÜÇ

Uyarı: Videodaki görüntüler, deprem bölgesindeki vatandaşlar, depremden etkilenenler ve daha önce benzer bir durumda kalmış kişiler için tetikleyici olabilir.

*

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz haline dönen 10 ilden en çok yardım talebinde bulunan illerden biri Hatay oldu. Günler sonra gelen arama kurtarma ekipleri, onlardan da geç gelen çadırlar ve henüz tam manasıyla kurulamamış olan konteynerler için vatandaşlar ayrı ayrı seslerini duyurmaya çalıştı. Depremin ardından geçen her gün bir mücadeleye gözünü açan vatandaşların hala bu savaşı bitmiş değil. Bütün bu enkazın üzerinde bir de dün (20 Şubat) iki ayrı depremle sarsıldı Hatay.

Depremden bu yana bulunduğumuz şehirde vatandaşlara mikrofon uzatmaya çalıştık. Bu sırada şehirden yol kenarlarında kalmış cesetlerin kokusu yayılıyordu. Bir yandan İskenderun’da günlerce yanan limanın karaya boyadığı bir gökyüzü vardı üstümüzde. Vatandaşlar yas tutamadığı çaresizlikleri içerisinde seslerini duyurmaya çalıştı.

“Nerede bu Süleyman Soylu?” sorusundan “Hatay unutuldu mu?” sorusuna, su ihtiyacından salgın tehlikesine birçok farklı konu gündem maddesi oldu. Her birinin zamanlamasının birbirine oldukça yakın olması depremzedelerin adeta yeniden ve yeniden zedelenmesine neden oluyordu. Yaşanan son depremin öncesinde bazı vatandaşlar hasarlı binalara girmiş, evlerindeki eşyaları çıkarma telaşına düşmüştü. Çünkü onları bekleyen, enflasyonla uçmuş fiyatların kol gezdiği bilinmez bir yeni hayat söz konusuydu. Vatandaşlar Yeşil Gazete‘ye konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.