2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİDoğa MücadelesiEditörün SeçtikleriEkolojiManşetVideo

Depremde sağ kalanlar şimdi de zehir soluyor: Zeytinliklere, çadır kentlerin dibine enkaz yığıyorlar

0

Video haber: Hakan TOSUN

*

Hatay‘da ağır hasarlı binaların enkazlarının taşınmasıyla birlikte yeni sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Moloz döküm sahalarının yerleşim alanlarına yakınlığı akciğer kanseri tehlikesi yaratan asbest’in yoğun toz bulutu içinde şehrin üstüne yağmasına sebep oluyor.

Hatay’daki iki döküm sahasından biri olan Antakya, Altınözü mevki, Narlıca Köyü‘nü tepeden gören ormanlık alanın içinde yer alıyor. Zeytin ağaçları ve bitki örtüsü asbestli tozların etkisiyle griye dönmüş durumda.

Bir diğer moloz döküm sahası ise Samandağ‘da; AFAD‘ın Samandağ stadının içine kurduğu Çadırkent‘e sadece 20 metre uzaklıkta. Sahadan çıkan tozlar çadırkentte yaşayan depremzedelerin sağlığını tehlikeye sokuyor.

Öte yandan Mileyha Sulak Alanı ve denize çok yakın olan döküm sahasında çekim yapmak Valilik yasağı gerekçesiyle Jandarma tarafından engelleniyor.

Bölgede incelemelerde bulunan ekoloji aktivistleri halk sağlığını, ormanları ve zeytin ağaçlarını tehlikeye atan moloz döküm sahalarının yerinin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor, yetkililere çağrıda bulunuyor:

You may also like

Comments

Comments are closed.