2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİEditörün SeçtikleriManşetTürkiyeVideo

Deprem: Malatya’da vatandaşlar sokakta yaktıkları ateşle ısınıyor, bekleyiş sürüyor

0
Malatya

Video haber: Metin YOKSU
*

Malatya Battalgazi ilçesinde bulunan Sivas Caddesi‘nde ilk depremin ardından arama kurtarma çalışmaları yapılırken yurttaşlar ikinci deprem ile birlikte saat 15.00 sularında sokaklarda yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalışıyor.

Görüntüler Malatya’nın Battalgazi sokaklarında evsiz kalan yurttaşları gösteriyor. Malatya’da, meydana gelen artçı depremler nedeniyle kimi zaman aram kurtarma çalışmalarına ara veriliyor.

Yurttaşlar kendi imkanları ile akrabalarını arıyor. Kimi yurttaşlar sabahtan bu yana ateş başında ısınmaya çalışıyor.

Malatyalı yurttaşlardan biri karlar üzerinde ateşle ellerini ısıtmaya çalışan çocuklarını göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Evlerimiz yıkıldı. Yolda kaldık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ne çadır kuruldu ne bir şey yapıldı. Kimse hiçbir şey söylemedi. Karların üzerindeyiz… Çocuklar… Ölecekler. Dondular. 4.00’dan beri buradayız. Gece de burada oturacağız. Yapacak bir şey yok.”

Kardeşi enkazın altında kalan bir başka yurttaş ise şöyle isyan etti:

İki saat önce olan depremde bu bina yıkıldı. İçeride olan kişi benim kendi kardeşim. 22 yayında gencecik bir çocuk. Şu an kimse yok mağdur durumdayız. Ekip yok. Ne sağlık ne polis ne UMKE hiçbir şey yok. Burada sağlık ekipleri, polisler bilgi geçti UMKE’ye. Ondan sonra herkes ortadan kayboldu. “

You may also like

Comments

Comments are closed.