2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİKültür-SanatManşet

Deprem enkazı Şahsi Meselemiz’in seti oldu: Acımızı dekor olarak kullanmayın!

0

Maraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından enkazların hala kaldırılamadığı Hatay, Antakya’da film çekimine başlandı. “Şahsi Meselemiz” filminin çekimlerinde enkazların dekor olarak kullanılması Hataylıların tepkisini çekti. Yurttaşlar acılarının tazeliğine dikkat çekerek filmin çekimlerinin sonladırılmasını istedi. İmza kampanyası da başlatan Hataylılar “Film projesinin aynı duyarsızlıkla devamına karar verildiği halde iptali için kamuoyu baskısı oluşturulacağını bilmenizi isteriz. Sesimizin ve gerçeğimizin duyurulmasından imtina etmeyeceğimizi, belgesel niteliği taşıyacak ve Hatay halkına katkı sağlayacak projelere canı gönülden destek vereceğimizi belirtmek isteriz” dedi.

Oyuncu kadrosunda Cezmi Baskın, Uğur Çavuşoğlu, Ömer Ahmet, Hilal Anay ve Emre Özmen gibi isimlerin yer aldığı, yönetmen koltuğunda Gürsel Ateş’in oturduğu Şahsi Meselemiz filminin yapımcılığını ise Bülent Durgun üstleniyor. Filmin galasının da 6 Şubat’ta yapılacağı konuşuluyor.

‘Acımızı dekor olarak kullanmayın!’

Hataylı yurttaşlar set görselini paylaşarak “Acımızı dekor olarak kullanmayın! ‘Şahsi Meselemiz’ film ekibinden açıklama bekliyoruz“ başlıklı bir imza kampanyası da başlattı. Şimdiden yaklaşık 10 bin imzanın atıldığı kampanyanın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Depremde birçok yönden en ağır hasarı alan, hala ihtiyaçları karşılanmamış, maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden Hataylılar olarak, ‘Şahsi Meselemiz’ adlı filmin set sürecine ve bazı oyuncuların açıklamalarına verdiğimiz tepkiden sonra birçok hemşerimizin de bizimle aynı fikirde olduğunu görmemize istinaden;

Yaşadığımız bu felaketin belgesel niteliğinden uzak, bir film projesi halinde depremzedelerin ruh hali düşünülmeden; yıkılan şehrimiz ve enkazımız dekor malzemesi olarak kullanılan, gerçekliğimizin bir kurgu malzemesi haline gelme riski taşıyan bu film ekibinden ve yapımcısından bir özeleştiri veya açıklama bekliyoruz.

Acılarımız hala taze ve travmalarımız her geçen gün tetiklenirken; depremzedelerin gözü önünde çekilen bu filmin tüm depremzedeleri derinden etkileyeceğini biliyoruz. Biz depremzedeler olarak, bu felaketin bir film olarak sunulmasından ziyade öznelerin deneyimleri ve mağduriyetlerinin şeffafça ortaya konulduğu bir belgesel niteliği taşıyabilecek bir işle ortaya konulması gerektiğini görüyoruz.

İhmallerin giderilebilmesi ve şehrimizde bu tarz acıların tekrar yaşanmaması için yapımcıları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Film projesinin aynı duyarsızlıkla devamına karar verildiği halde iptali için kamuoyu baskısı oluşturulacağını bilmenizi isteriz.

Sesimizin ve gerçeğimizin duyurulmasından imtina etmeyeceğimizi, belgesel niteliği taşıyacak ve Hatay halkına katkı sağlayacak projelere canı gönülden destek vereceğimizi belirtmek isteriz.”

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.