ManşetDoğa MücadelesiYerel

Denizli’de maden şirketinin genişleme isteğine Danıştay’dan engel

0
Fotoğraf: Denizli Gazetesi

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde faaliyet yürüten şirketin “ÇED gerekli değildir” kararı ile başlattığı madencilik faaliyetini genişletmesine Danıştay engel oldu. 

Evrensel’in aktardığına göre Danıştay, bilirkişi incelemesinin detaylı yapılmadığı kanaatine vararak madenin genişletilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “ÇED olumlu” kararını bozdu.

Acıpayam ilçesi Alaattin ve Yassıhöyük mahallelerindeki maden faaliyeti yürüten Yapıyol İnşaat Madencilik Turizm A.Ş. maden alanını beş kat büyütmek istemişti. Bunun üzerine bölge halkı mahkemeye başvurmuş, Denizli İdare Mahkemesi ise 6 Haziran 2020 tarihinde davayı reddetmişti.  Köylüler ise kararı bir üst mahkemeye taşımıştı.

‘Bilirkişi heyeti yetersiz’

Açılan davada proje dosyasında kesilecek ağaçların yanlış hesaplandığı, toz emisyonu ve benzeri tahribatların tarımı ve yerleşim alanlarını olumsuz etkileyeceği görüşleri öne sürüldü.

Dosyayı inceleyen Danıştay, bilirkişi kadrosunda bu detayları inceleyecek Orman Mühendisi ve meteoroloji mühendisinin bulunmadığını ifade ederek köylülerin itirazını haklı buldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.