ManşetSivil Toplum

Denizli’de şarapsız şarap festivali

0

Denizli’de 31 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında yapılan yapılan 2. Şarap Sempozyumunda bol bol konuşma vardı ama şarap yoktu.

EGS Kongre merkezinde yapılan toplantıya şarap sektörü temsilcileri, Tarım Bakanlığı temsilcileri ve şarapçılık eğitimi gören öğrenciler, Ziraat, Kimya ve Gıda Mühendis Odaları temsilcileri katıldılar. Sempozyum süresince alkollü içkiler yönetmeliğine uygun olarak  şarap üreticisi firmalar ürünlerini sergileyemediler, tanıtım standı kuramadılar, tadım yaptıramadılar. Dünyanın en ilginç şarap etkinliği olarak kayıtlara geçen Şarap Sempozyumu süresince tek yudum şarap içilmedi.

Ziraat Mühendisleri Odası temsilcisi Dr Turhan Tuncer şarapçılık sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan en çok üzüm üreticilerinin zarar gördüğüne dikkat çekti ve ürünlerini satamayan üreticilerin üzümleri dalında bıraktığını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcisi Yusuf Gülsever ise şarapçılığın sıkıntılarına hiç değinmeden hükümetin tarım politikalarını savundu ve bağcılığın geliştirilmesinin ülke ekonomisine sağlayacağı katkıya vurgu yaptı.

Denizli’deki Laodikya antik kentindeki arkeolojik kazıları yürüten Prof. Celal Şimşek bölgenin çok eski zamanlardan beri şarapçılık merkezi olduğunu belirttiği konuşmasında bölgede Dionysopolis gibi şarap tanrısına adanmış kentler bulunduğunu hatırlattı.

 

Denizli Haber – Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.