ManşetTürkiye

Deniz Poyraz davası: Siz katili yargılamaya değil şov yapmaya getirdiniz

0

HDP İzmir İl Örgütü binasına Onur Gencer tarafından yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz‘ın ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması bugün İzmir 6.Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülüyor.

Mahkemeye Deniz Poyraz‘ın ailesi, çok sayıda milletvekili ve sivil toplum örgütü katıldı.

Ayrıca; Muş, Şırnak, Van, Diyarbakır, Urfa, Kars, Ankara, Mardin, Siirt, Hakkari, Yalova, Bursa, Adana, Adıyaman baroları, kadın dernekleri ve siyasi partiler davaya katılım talebinde bulundu.

‘Siz katili yargılamaya değil şov yapmaya getirdiniz’

Duruşma katılımcı sayısının çok fazla olması nedeniyle 13. Ağır Ceza Mahkemesi Konferans Salonu‘na alındı.

Saat 12.00 civarlarında başlayan duruşmada kimlik tespitleri saat 13.30’a kadar devam etti.

Bu sırada fail Onur Gencer salondan çıkarılırken, Poyraz ailesinin önünden geçtiği anda aileye dönerek güldü. Bunun üzerine salonda gerilim yaşandı. Salonda, “Siz katili yargılamaya değil şov yapmaya getirdiniz” tepkileri yankı buldu.

Ayrıca, failin sanık kürsüsünde kendisini koruyan iki jandarma ile gülüşmeleri de tepkilere neden oldu.

‘Aileye bakarak gülümsüyor, tahrik etmeye çalışıyor’

Onur Gencer bir saat sonra yeniden duruşma salona girerken salondakilere dönerek dik bir şekilde yürümesi yeniden tepki çekti. Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Dimdik yürüyor, bize meydan okuyor. Milletvekillerinin başı eğilerek gözaltına alınırken bir katil bizlere, salona meydan okuyor. Kime meydan okuyor, göğsünü gererek gözümüzün içine bakarak salona giriyor” dedi.

Avukat Türkan Aslan‘ın mahkeme başkanına “Aileye bakarak gülümsüyor, tahrik etmeye çalışıyor. Katil olması sebebiyle aşağı bakacak. Sizin bu uyarıyı yapmanız gerekiyor” demesi üzerine de mahkeme başkanı, fail Gencer’e “Tahrik edici hareketler yapma, aileye ve salondaki katılımcılara bakma” dedi.

Gencer’in kimlik tespitinin yapıldığı anda mahkeme başkanının “lise eğitimi” aldığını söylemesi sırasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Eğitimini Minbiç’te aldı, Minbiç’te eğitim alan bir katildir. Bu kadar sakin soru soramazsın, katile katil gibi davranın. Bu adam IŞİD’den eğitim aldı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, duruşma salonunda silahla izleyicileri tahrik eden kolluk personelleri avukatların taleplerine rağmen kimlik tespiti yaptırılmadan salondan çıkarıldı.

Duruşma salonu dışarısında da video çeken siyasi parti temsilcilerine polis tarafından müdahale edildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.