LGBTİ+Manşet

Denise Türkan, oyuncuları translardan oluşan ‘Death and Bowling’in çekim sürecini anlattı

0

Çekimleri ABD’nin  Los Angeles şehrinde gerçekleştirilen, Lyle Kash tarafından yazıp yönetilen ve ekibin tamamında transların bulunduğu uzun metraj Death and Bowling filminin çekimleri tamamlandı. Yapımcılar filmin amacının Amerikan ve dünya sineması ile TV dizilerinde trans karakterleri natrans oyuncuların canlandımasına bir tepki olduğunu dile getiriyor.

Pembe Hayat.org filmin oyuncularından Türkiyeli Denise Türkan ile filme dahil olmasından çekim sürecinin tamamlanmasına kadar geçen süreyi konuştu.

Filmin oyuncularından Denise Türkan, Pembe Hayat’a konuştu

Kendisinin oynayacağı “Arnie” isimli karakterin iki çocuklu, ancak kısa zaman önce çocuklarından biri hayatını kaybetmiş butch bir lezbiyen olması nedeniyle role kabul etmesini önceleri yadırgadığını ifade eden Türkan, “Ben ajansıma “Ama ben trans bir kadınım, bu rol benim için olur mu? Natrans bir oyuncuyu oynatırlar diye düşünmüştüm” dedim. O zaman bana filmin amacının Amerikan ve dünya sinemasında ve TV dizilerinde trans karakterleri natrans oyuncuların canlandırdığını, buna tepki olarak böyle seçildiğini, trans oyuncuların da natrans karakterleri oynayabileceğini göstermek olduğunu söyledi. Ayrıca kamera arkasında da trans erkek ve kadınların çalışacağını söylediler. İlk set günümde gördüm ki kamera önü ve arkası yaklaşık 40 trans bireyden oluşuyordu. Tabii ki sadece trans bireyler yoktu, LGBTQ ve heteroseksüel bireyler de kamera arkası ve önünde görev alıyordu. Yani kocaman bir aile olmuş ve sadece işimize odaklanmıştık.” şeklinde konuştu.

Film için 1 ay Los Angeles’ta kaldığını ve oradan bir oyuncu olarak mutlu ve tatmin olmuş şekilde ayrıldığını ifade eden Denise Türkan, filmin izleyiciler ile buluşmasına dair ise “Film tamamen 2020 Şubat ayında bitmiş olacak ve Berlin Film Festivali’nde gala ile gösterime girmeye hazırlanıyor. Sonrasında Los Angeles, New York ve Cannes gibi büyük festivallerde gösterilecek” dedi.

Denise Türkan, benzer bir projeyi Türkiye’de gerçekleştirme hayalini ise, “Bir trans oyuncu olarak bir gün kendi ülkemde de oyuncu olan trans arkadaşlarımla birlikte böyle büyük ve destek gören bir projeye imza atabilmek dileğiyle?” sözleri ile ifade etti.

Röportajın tamamını pembehayat.org/ üzerinden okuyabilirsiniz.

 

(Pembe Hayat)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.