ManşetTürkiye

“Demirtaş’ın fezlekelerini düzenleyen savcılardan 10’u ‘FETÖ’den tutuklandı”

0

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları Mahsuni Karaman, Aygül Demirtaş, Mehmet Emin Aktar, Mesut Beştaş ve Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Demirtaş’ın tutukluluk haline ilişkin bir açıklama yaptı. Avukatlar, Demirtaş hakkında fezleke hazırlayan 10 savcının ‘FETÖ’ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandığını açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın yargı süreci hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda yapılan açıklamada, Demirtaş hakkında 96 fezleke hazırlandığı ve şu ana kadar 29 dava açıldığı bildirildi. Avukatlar, Demirtaş’a dava açan savcıların bir kısmının ‘FETÖ’ye üye olduğu için meslekten men edildiğini ve tutuklandığını söyledi.

Avukatlar, fezlekelerin tamamının basın açıklaması, miting ve toplantı konuşmaları, kurum ve kuruluşların daveti üzerine yaptığı konuşmalar, Meclis çalışmaları sırasında sarf ettiği sözler ve partisinin TBMM Grubu’nda yaptığı konuşmalardan dolayı hazırlandığını belirtti.

Torba soruşturma dosyası

Avukatlar, Demirtaş hakkındaki fezlekeleri hazırlayan savcılara ilişkin dikkati çeken bilgileri de paylaştı. Demirtaş hakkında hazırlanan 96 fezlekenin 28’ini düzenleyen ve aralarında Başsavcı ile Başsavcı vekillerinin de olduğu 10 savcının ‘FETÖ’ye üye olduğu gerekçesiyle tutuklandığını belirten avukatlar, birbirinden bağımsız suç tarihleri ve suç dayanaklarını taşıyan 31 dosyanın da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından birleştirilerek tek bir “Torba Soruşturma Dosyası” oluşturulduğunu dile getirdi.

Soruşturma içerikleri

Demirtaş hakkında yapılan soruşturmaların içerikleri hakkında da bilgi veren avukatlar, şunları söyledi:

“Demirtaş hakkında hazırlanan 96 adet fezlekenin 29 adedi farklı il ve ilçelerde olmak üzere 29 bağımsız davaya dönüştürülmüştür. Bir adet fezleke ise halen soruşturma aşamasında olup davaya dönüşmemiştir. Demirtaş hakkında, tutuklu bulunduğu dosya haricinde, Diyarbakır, Mardin, Erciş, Siirt, Doğubeyazıt, Ankara, Mersin, İstanbul, Bakırköy, Silopi, Kayseri, Şırnak, Viranşehir Asliye Ceza Mahkemelerinde ve Midyat, Adana, Elazığ ile Bakırköy Ağır Ceza Mahkemelerinde toplam 29 adet dava açılmıştır.”

(BirGün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.