Kategoriler: ManşetTürkiye

Demirtaş: Failleri tanıyoruz, amaçlarını biliyoruz

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş HDP’nin İzmir İl Örgütü binasına yapılan silahlı saldırı hakkında tutuklu bulunduğu cezaevinden bir mesaj paylaştı.

Demirtaş, saldırıda öldürülen parti çalışanı Deniz Poyraz ile ilgili “Alçakça katledilen Deniz arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailemize ve halkımıza baş sağlığı diliyorum. Acımız çok büyük ama direncimiz ve umudumuz da çok büyük” ifadelerini kullandı.

 

‘Barış arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz’

Açıklamanın devamında ise “Failleri tanıyoruz, amaçlarını biliyoruz. O halde öfkeye yenilmeyecek ve demokratik mücadelemizden, barış arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Provokasyonların önüne geçmenin yolu, demokrasi mücadelesini ve dayanışmayı büyütmektir” denildi.

Demirtaş son olarak “Tüm bu alçaklıkların hukuk önünde hesabının sorulacağı barış toplumunu ve özgür yarınları hep birlikte sağlayacağız. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Neler yaşandı?

17 Haziran Perşembe günü saat 11.00 sularında gerçekleşen olayda kimliğinin daha sonradan Onur Gencer olduğu tespit edilen zanlı HDP İzmir İl Örgütü binasına girdi.

Gencer, parti çalışanı Deniz Poyraz’ı altı kez ateş ederek öldürdü. Olay yeri inceleme raporunda  kapısı kilitli olan il eş başkanlarının odasının da kurşunlandığı, odaların dağıtıldığı ve camların kırıldığına yer verildi.

Zanlı, olayın hemen ardından polis koruması eşliğinde gözaltına alındı ve 18 Haziran’da tutuklandı. Onur Gencer’in emniyete verdiği ifadede, “Başka kişiler olsaydı onlara da ateş edecektim” dediği öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırının yapıldığı saatlerde binada 40 kişilik yönetici toplantısı yapılmasının planlandığını ancak acil bazı nedenlerle ertelendiğini açıklamıştı. Saldırının aslında bu toplantıyı hedef aldığı düşünülüyor.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete