ManşetTürkiye

Demirtaş: Biz bu ittifakta yokuz

0

demirtaşHalkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Gülen Cemaati’yle bağlantısı olduğunu ifade eden Demirtaş, Hükümet’in aslında Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesini istemediğini söyledi.

Gülen’in iade edilmesi ve konuşması durumunda geriye sadece HDP’nin kalacağını ifade eden Demirtaş, Gülen’in iade edilmemesi için işkence yapılan kişilerin fotoğraflarının servis edildiğini, bunun için idam tartışmalarının alevlendirildiğini söyledi.

Demirtaş’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Bu kandırma-kandırılma ilişkisi değil”

“Birileri ‘Biz kandırıldık, Allah bizi afetsin’ diyor. Bunun bir kandırma-kandırılma ilişkisi olduğunu düşünmüyorum.

“AKP iktidara geldiği gün, bir kadro ihtiyacı nedeniyle Cemaatin bilerek önünü açtı. Dini, muhafazakar anlayışla yetişmiş insanlarla devleti ele geçirmek istedi.

“AKP’nin de Cemaat’in de amacı buydu. Devletten Kemalist kadrolar tasfiye edilecek, yerine Cemaat kadroları yerleştirilecekti.

“Çatışmanın amacı devleti birlikte ele geçirme anlaşmasının bozulması”

“Kimse kimseyi kandırmamıştır. Erdoğan ile Cemaat aynı amaç için çalışmışlardır. Siz de devleti ele geçirmek için işbirliği yaptınız onlar da yaptı.

“AKP ve Cemaat yeterince güçlendiğini düşündüğü anda birbirlerine ihanet etmeye başladılar. Anlaşmayı bozdular. Birlikte devleti ele geçirme anlaşması bozuldu. Çatışmanın nedeni budur.

“Bir yeteneksizlik olabilir, böylesi acımasız bir örgüte yardım etmek olabilir ama kandırma olamaz. Kaldı ki kandırılma suçun hafifletici sebebi bile değildir. Kandırıldığınızı söyleyip pişmanlık duyuyorsanız en fazla pişmanlık yasasından yararlanabilirsiniz.

“30 yıl meczubun peşinden koştunuz”

“30 yıl boyunca bir meczubun peşinde gitmişsiniz. Her gece Hz. Peygamberi rüyamda gördüm diye salya sümük ağlayan bir adamın peşinden koşmuşsunuz.

“Yarın bir başkası çıksa bende Hz. Peygamberi rüyamda gördüm dese onun peşinde gitmeyeceğinizin garantisi var mı? 30 yıl peşinde gittiniz, elini eteğini öptünüz.

“Gülen’in iadesini istemiyorlar”

“Gülen’in iadesi konusunda samimiyetsiz davranıyorlar, çünkü gelip burada bir şeyleri anlatsa kim bilir ne olacak.

“O zaman Allah korusun tek partili döneme geçeriz bir tek biz kalırız.

“İdam tartışmalarının Gülen’in iadesinin önüne geçeceğini biliyorlar. İşkence görüntüleri de bunun için çarşaf çarşaf paylaşıyorlar.

“Gülen iade edilirse orada devlet diye bir şey kalmaz. O zaman ortaya çıkar ki asıl devlet Fethullah Gülen’miş paralel olanlar ise bunlar…

“Toplumun bu kadar baskıya rağmen darbeye karşı olması çok iyi”

“Toplum darbeye karşıdır. Bu kadar baskıya rağmen askeri darbeyi bir çözüm olarak görmüyor. Bu çok iyi bir gelişmedir.

“Bu açıdan Yenikapı’da milyonların bir araya gelmesini çok saygın bir tutumdur.

“Biz HDP olarak oradaki her yurttaşın duygusunu yürekten anlıyoruz ve onların duygularına düşüncelerine katılıyoruz. Ama Yenikapı’daki sahne için aynı şeyi söylemiyoruz.

“Yenikapı günah çıkarma sahnesine dönüştü”

“HDP orada yoktu, çünkü Gülen ile ilişkisi olmayan tek partidir.

“AKP, CHP, MHP Gülen ile organik ilişki içindedir ve bazılarının darbeden haberi vardır. Hangi siyasetçiye dayanarak bu darbeyi yaptınız. Darbeden bilgisi olan haberi olan kimler var.

“Yenikapı sahnesi adeta bir günah çıkarma sahnesine dönüştü.

“Çatı aday kim tarafından belirlendi?”

“Geriye gidin MHP-CHP’nin Cumhurbaşkanı çatı adayı kim tarafından belirlendi?

“İki muhalefet liderine de soruyorum. Bir gece uyurken aniden sizin de rüyanıza mı girdi yoksa birimi fısıldadı.

“Hatalarını bayrakla örtmeye çalışıyorlar”

“Utanmadan sıkılmadan bu üç parti HDP, FETÖ ile işbirliği yapıyor diyorlar.

“Utanmazlığa bakın yahu. Geçmiş hatalarını suçlarını oradan halkan af dileyerek ders çıkarmak yerine bayrakla örtmeye çalıştılar.

“Elbette toplum uzlaşmayı bir araya gelmeyi çok istiyor. Çünkü toplum gerilimden kandan gözyaşından bıktı, usandı. Yalandan bile olsa platformda bir araya gelinmesi insanları heyecanlandırıyor.

“Ama biz toplumu aldatabilecek bir parti değiliz. Orada bir uzlaşı yoktur, maskelilerin balosu vardır.

“Oradan uzlaşı, demokrasi çıkmaz. Keşke çıksaydı ve bizi şaşırtsaydı. Böyle olsaydı en ufak bir eleştirimiz olmaz, alkışlardık.

“HDP Gülen’le yaptıklarınızı unutarak oraya gidemezdi”

“Birileri ‘HDP burada olsaydı halka, şehitlere hesap veremezdim’ demiş.

“HDP oraya hiçbir şey olmamış gitseydi Ceylan’ın gözlerine bakamazdı, Hurşit Külter’e nasıl cevap verirdi. HDP Şırnak’ı, Hakkari’yi, Sur’u unutarak Yenikapı’yı gidemezdi. Gülen ile birlikte yaptıklarınızı unutarak gidemezdi.

“Elbette HDP bu fotoğrafın içinde olmak istemezdi. Buysa seni ittifakın biz bu ittifakta yokuz.

BİANET

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.