Demirören AVM yasaya aykırı şekilde açılıyor

Kentsel sit alanı ilan edilen Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Demirören Alışveriş Merkezi, kentsel dokuyu bozan tartışmalı yüksekliğine rağmen, fazla olan bir katı traşlanmadan bugün açılıyor.

Anıtlar Kurulu 2004’te Demirören AVM’nin yanındaki 1. derece tarihi eser olarak tescilli Serkil Doryan binasının yüksekliğini geçemeyeceğine hükmetmişti. Buna karşın Demirören AVM’nin Serkil Doryan’ın neredeyse iki katı yüksekliğe ulaştığı saptanmıştı. Radikal Gazetesi, geçen ekim ayında Demirören AVM’nin yüksekliğini gündeme getirmiş ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay bir usulsüzlük yapılıp yapılmadığını tespit için müfettiş görevlendirmişti. İstanbul 2 No’lu Yenileme Kurulu da AVM’nin yasaya aykırı olarak yapıldığını saptamıştı. Kurulun bu kararına karşın binanın fazla olan iki katından sadece biri tıraşlandı. Son haliyle tarihi Serkil Doryan binasından hayli yüksek olan Demirören AVM bugün açılıyor. Kültür Bakanlığı müfettişlerinin ise binada usulsüzlük saptandığı yönünde yeni bir rapor hazırladığı söyleniyor.

Bununla birlikte, Demirören ile Belediye arasında başka konularla ilgili de ilişki bulunuyor. Aynı zamanda Beşiktaş Jimnastik Klübü’nün başkanı olan Demirören, takımın bir futbolcusunu bedelsiz şekilde belediyenin takımına göndermişti. (Yeşil Gazete, Radikal)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’dan Van’a kadar kıyılara eşit ve ücretsiz erişim için eşzamanlı eylemler yapıldı

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla, Adalar'dan Van'a kadar ülkenin dört bir noktasında bir araya gelen yurttaşlar, kıyılara ücretsiz ve eşit erişim hakkını, kıyıların korunması gerektiğini dile getirerek hükümete 'Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula' diye seslendi.

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR