DünyaManşet

Debbie Kasırgası Avustralya’da ana karaya ulaştı

0

Hızı saate 250 km’ye ulaşan tropikal siklon Debbie Kasırgası nedeniyle, Avustralya’nın kuzeydoğusundaki tatil adalarını vurduktan sonra ana karadaki Queensland eyaletine ulaştı.

Debbie Kasırgası nedeniyle, eyaletten yaklaşık 30 bin kişi tahliye edildi. Debbie’nin etkili olduğu ilk bölgelerden Whitsunday adasında 23 bin ev elektriksiz kaldı.

Yetkililer Debbie’nin 2011’deki Yasi Kasırgası’ndan bu yana en şiddetli fırtına olabileceğini belirtiyor. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull daha erken saatlerde bölge halkına “evlerini derhal terk ederek yüksek yerlere çıkmaları” çağrısında bulunmuştu.

Avustralya Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gece saatlerinde yavaşlamış olan kasırganın yeniden güç kazanarak ilerlediğini belirtti.

Uydu fotoğrafında, kasırganın Avustralya’nın kuzeydoğusuna doğru ilerlediği görülüyor.

Queensland Eyalet Başbakanı Annastacia Palaszczuk, eyalet tarihindeki en büyük tahliyeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. “Bu Yasi Kasırgası’ndan da büyük olacak” diyen Palaszczuk, gidecek güvenli yeri olmayanlar yüksek yerlerde sığınaklar hazırlandığını açıkladı.

Halka cep telefonlarını şarj etmeleri uyarısında da bulunuldu. Şubat 2011’deki Yasi Kasırgası’nda rüzgarın hızı saatte 295 km’ye kadar çıkmış ve kasırga yaklaşık 3,5 milyar ABD doları zarara neden olmuştu. Resmi açıklamalara göre Yasi Kasırgası’nda can kaybı yaşanmadı.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.