Manşetİklim KriziMedya-İnternet

David Attenborough Instagram’da bir milyon takipçiye en hızlı ulaşan isim oldu

0

Çektiği doğa belgeselleri ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için yaptığı çalışmalarla dünya çapında tanınan Britanyalı doğa tarihçisi ve programcısı Sir David Attenborough, Instagram’da birkaç saat içinde bir milyon takipçiye ulaşarak oyuncu Jennifer Aniston‘ın rekorunu kırdı.

Daha önce sosyal medya platformu üzerinde bir hesabı olmayan Attenborough, perşembe günü çevreci görüşlerini daha geniş bir kitleye ulaştırmak için Instagram’a katıldı.

‘Yeni bir iletişim yöntemi deniyorum’

Doğa tarihçisi, ilk videosunda gezegeni kurtarmayı bir “iletişim mücadelesi” olarak nitelendirdi. Paylaşımında “60 yılı aşkın süredir radyo ve televizyonda konuşuyorum; ancak ilk kez Instagram’dayım. Yeni bir iletişim yöntemi deniyorum, çünkü hepimizin bildiği gibi dünyanın başı belada” dedi.

Dört saatte bir milyon takipçi

Instagram’da 4 saatten biraz uzun sürede bir milyon takipçiye ulaşan Attenborough, bu dalda da yeni bir rekor kırdı. Rekoru Guinness Rekorlar Kitabı tarafından da doğrulandı.

Attenborough’nun ilk videosu on milyon kişi tarafından izlendi. Doğa tarihçisinin hesabı saat 13.56 itibariyle itibariyle 2.8 milyon takipçiyi aşmış durumda.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.