İfade ÖzgürlüğüDünyaManşet

Rusya’da Instagram’a erişim resmen engellendi

0
Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumundan (Roskomnadzor) yapılan yazılı açıklamada, Instagram’da Rus vatandaşlarına yönelik şiddet eylemleriyle ilgili çağrıların yer aldığı gerekçesiyle, sosyal medya platformunun dün geceden itibaren tamamen kapatıldığı bildirildi.

Engelleme talebi, Rusya Başsavcılığından geldi.

Sosyal medya platformları Instagram ve Facebook’un ana şirketi Meta, Ukrayna’daki savaşa destek veren Ruslar ve savaşa katılan Rus askerlerine karşı şiddet içerikli mesajlara izin vermek üzere kurallarını esnetme kararı almıştı. Ayrıca Ukrayna işgaline destek veren Rusları hedef alan içerikler de bir süre engellenmeyecek.

Roskomnadzor ise Instagram’a erişimin engellenmesiyle ilgili mesajında, Rusya’nın VKontakte ve Odnoklassniki sosyal ağları da dahil olmak üzere kendi rekabetçi internet platformlarına sahip olduğunu hatırlatarak, “Bu internet ortamlarına geçişinizin hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini ve gelecekte iletişim ve iş yapmak için yeni fırsatlar keşfedeceğinizi umuyoruz” dedi.

Rusya’da 60 milyona yakın kişinin Instagram kullandığı tahmin ediliyor.

Rusya, daha önce Facebook ve Twitter’a erişimi kısıtlama kararı almıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus medyasına yaptırımlar uygulayan Twitter’a getirdiği yasağı aşmak için sosyal medya devi Tor ağı üzerinden erişilebilen onion uzantılı özel web sitesi açmış ve desteklenen tarayıcılar listesine Tor’u da ilave etmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.