GündemManşet

Datça’da orman yangını: Marmaris’teki yangını geçebilir

0
Fotoğraf: AA

Muğla, Datça’ya bağlı Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat 12.30 sıralarında yangın çıktı.

Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi‘ne durumu bildirmesi sonrası bölgeye yangın söndürme araçları ve ekipleri sevk edildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü‘nden saat 15.35’te yapılan açıklamada “Muğla Datça’da çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahalelerimiz sürüyor. 7 uçak, 14 helikopter, 103 arazöz, 3’ü dozer olmak üzere 11 iş makinesi, 415 personel ile yangınla mücadelemiz devam ediyor” denildi. Ayrıca vatandaşlara yangın bölgesinde bulunan yollarda trafik oluşturacak hareketlerden kaçınmaları yönünde uyarı yapıldı.

Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar, katıldığı Halk TV canlı yayınında “Uçaklar Radar’ı korumaya çalışıyor. Ama rüzgar tam tersi; köyün üzerine doğru geliyor. Köye zarar vermez ama köyün üstünde daha geniş bir alanımız var. Oraya doğru sıçrarsa yangın, Marmaris yangınını hızla geçer diye düşünüyorum” dedi. 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı paylaştı:

 

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, kuvvetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

Alevler sahile doğru ilerlerken, tedbir amacıyla Datça – Palamutbükü kara yolu trafiğe kapatıldı.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise“Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır” denildi.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban da  “Yangın yerleşim alanlarını tehdit etmiyor. Ancak bölgede yoğun bir duman oluştu” açıklamasında bulundu.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.